Vettel over racen bij Aston Martin: 'Teams uit middenveld werken net zo hard als de koplopers' Formule 1
Formule 1

Vettel over racen bij Aston Martin: 'Teams uit middenveld werken net zo hard als de koplopers'

Vettel over racen bij Aston Martin: 'Teams uit middenveld werken net zo hard als de koplopers'

Sebastian Vettel maakt zich op voor zijn laatste Grand Prix. Alhoewel dit weekend anders zal voelen dan de andere, weet hij nog niet hoe emotioneel het zal worden. Hij heeft namelijk een lange carrière achter de rug met vele hoogtepunten. Zelfs de laatste twee jaar bij Aston Martin waren voor de 53-voudig racewinnaar van grote waarde.

Vettel kan nog moeilijk een inschatting maken hoe emotioneel het afscheid van de Formule 1 zal worden. 'Ik weet het niet. Misschien moet je het aan Fernando Alonso vragen, dat had hij al gedaan. En hij zal er weer doorheen moeten', begint de Duitser grappend tijdens de persconferentie. 'Ik voel me goed, ik denk dat je na zoveel jaren en races een bepaalde routine hebt. Maar tot nu toe ben ik best tevreden.'

Toch weet hij dat het niet een weekend als alle andere zal zijn. 'Ik denk dat het een beetje anders zal aanvoelen in de race, zelfs op deze donderdag is het merkbaar. Maar zoals ik al zei, veel is routine', vervolgt Vettel. Wat betreft een hoogtepunt uit zijn carrière, kan de viervoudig wereldkampioen niet zomaar iets noemen. 'Zo werkt het niet, dat vind ik niet eerlijk', zegt de coureur.

Vettel: 'Elke fase van mijn carrière bevatte speciale momenten'

Volgens de coureur is niet één specifieke situatie het meest bijzonder geweest. 'Ik heb het geluk gehad veel goede Formule 1-momenten te hebben meegemaakt. De eerste overwinning is natuurlijk iets heel bijzonders. Maar ik denk dat elke fase van mijn carrière speciale momenten bevatte. De afgelopen twee jaar waren ook goed, ook al waren er geen sportieve hoogtepunten. Maar ik heb veel geleerd, ik heb me ontwikkeld en ben volwassen geworden. Er waren veel goede momenten', blikt Vettel tevreden terug.

Wat betreft de jaren bij Aston Martin verklaart de 35-jarige dat ook deze jaren belangrijk waren. 'Niet alleen qua rijden, maar ook qua ontwikkeling naast het circuit', legt Vettel uit. 'Ik heb de kans gehad om mezelf te ontwikkelen. En op de baan heb ik een paar goede gevechten gehad. In het middenveld beleef je hele andere races. Er kan van alles gebeuren. Je beseft hoe groot de inzet van de teams in het middenveld is en dat dit niet altijd wordt beloond. Ze werken net zo hard als de koplopers. Er waren veel verschillende aspecten die me nieuwe inzichten gaven in onze sport, maar ook in het leven zelf', eindigt Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws