Sainz blijft hoopvol, maar is veeleisend voor zijn team: 'Blij met het resultaat, niet met onze snelheid' Formule 1
Formule 1

Sainz blijft hoopvol, maar is veeleisend voor zijn team: 'Blij met het resultaat, niet met onze snelheid'

Sainz blijft hoopvol, maar is veeleisend voor zijn team: 'Blij met het resultaat, niet met onze snelheid'

Carlos Sainz had alle moeite van de wereld om tijdens de laatste ronden in Zandvoort Lewis Hamilton af te houden. De Spanjaard zag dat P5 het hoogst haalbare was voor Ferrari vandaag en was tevreden met het resultaat. Het liep zeker niet allemaal van een leien dakje voor de moe gestreden Sainz, die wel uitkijkt naar de thuisrace van de Scuderia volgend weekend in Monza.

'Ik heb van het eerste tot het allerlaatste rondje alles gegeven', zei Sainz achteraf tegen Viaplay. 'Jammer genoeg was P5 het maximale dit weekend. Aan de andere kant zijn dit goede punten. We hebben terrein gewonnen ten opzichte van Mercedes en McLaren en dat tijdens een moeilijk weekend voor het team.' Een moeilijk weekend was het zeker voor Ferrari. Gisteren tijdens de kwalificatie crashte Charles Leclerc tijdens het begin van Q3 en vandaag viel de Monegask onfortuinlijk uit. Sainz zelf had dan weer niet de snelheid om mee te strijden voor een podiumplek.

'We hebben ons plan voor de race goed uitgevoerd en we hebben geen fouten gemaakt in deze moeilijke omstandigheden', blikte de Spanjaard enigszins tevreden terug. Toch bleef Sainz met een teleurgesteld gevoel achter over hoe de race was verlopen. 'Tijdens mijn laatste stint moest ik het doen met gebruikte softs en intermediates die we gisteren te fel hadden beschadigd. Ik had nauwelijks grip en moest proberen Lewis af te houden. Dat was enorm moeilijk omdat hij duidelijk sneller was.' Sainz verdedigde met hand en tand en kon zijn vijfde plaats uiteindelijk wel veilig stellen. 'Ik ben heel blij met het resultaat, maar niet met de race. Onze snelheid was niet goed, maar het resultaat is beter dan verwacht.'

Next up: Monza

Volgend weekend staat de Italiaanse Grand Prix op het programma. Voor Ferrari staat die race natuurlijk met stip aangeduid, daar het hun thuisrace is. De druk om te presteren is groot, maar Sainz heeft er alvast zin in. 'We willen meer en zullen alles blijven geven. Ik kijk erg uit naar onze thuisrace volgend weekend. Ik verwacht dan ook dat we onze snelheid terugvinden en weer de op één na snelste auto hebben. Dit weekend kwamen we niet eens in de buurt. Hopelijk is dat in Monza wel het geval.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws