Vasseur blijft optimistisch na chaotisch weekend: 'Je moet het ergens moeilijk mee hebben' Formule 1
Formule 1

Vasseur blijft optimistisch na chaotisch weekend: 'Je moet het ergens moeilijk mee hebben'

Vasseur blijft optimistisch na chaotisch weekend: 'Je moet het ergens moeilijk mee hebben'

Frédéric Vasseur zal ongetwijfeld blij zijn dat het raceweekend in Zandvoort erop zit. De teambaas van Ferrari zag hoe de Scuderia genoodzaakt was om Charles Leclerc vroegtijdig naar binnen te halen, maar kon toch tevreden zijn met de vijfde plaats van Carlos Sainz. De Fransman bleef ook tijdens zijn interview aan Viaplay na afloop optimistisch.

De omstandigheden maakten het niet makkelijk om een accurate analyse te maken van wat er precies fout ging dit weekend, maar Vasseur wist maar al te goed waar er ruimte is voor verbetering. 'Onze pace in de hoge snelheid bochten was goed. Gisteren tijdens de kwalificatie waren we sterk in bocht zeven en acht. We hadden het daarentegen moeilijker met de lage snelheid bochten, maar je moet het ergens moeilijk mee hebben', grapte de goedlachse Fransman. 'De omstandigheden maakten het enorm lastig, maar we hebben mooie punten gescoord. Het is vooral jammer voor Charles.'

Hoe slecht het ook gaat voor Ferrari, Vasseur verschijnt altijd met een lach op het gezicht voor de camera. De Franse teambaas kon omwille van de onstabiele en extreme weersomstandigheden in Noord-Holland niet ontevreden zijn met het werk dat zijn team had verricht. 'Het was chaos. Hoe vaak hebben we onze banden wel niet moeten veranderen?', vroeg hij zich na de race af. 'Natuurlijk hoopten we op een beter resultaat. Het incident met Charles (Leclerc, red.) was onfortuinlijk. De wagen was te beschadigd om de race uit te rijden en dus was het beter om de strijd te staken.'

De frustraties van Sainz

Sainz gaf het zelf ook al aan: het was een wisselvallige en moeilijke Grand Prix. Vasseur trad hem daarin bij. 'Onze eerste stint op de intermediate-banden en op de softs was eigenlijk goed. We hadden onze snelheid onder controle en Carlos had er vertrouwen in. Daarna moest hij het doen met een set gebruikte zachte banden die we gisteren tijdens de kwalificatie te hard hadden beschadigd, wat het moeilijk maakte. De laatste stint op de intermediates was al helemaal een ramp. Het was tricky, maar ik hoop dat we een goede show hebben neergezet', glimlachte Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws