Lawson kreeg aardig wat voor de kiezen: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd!' Formule 1
Formule 1

Lawson kreeg aardig wat voor de kiezen: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd!'

Lawson kreeg aardig wat voor de kiezen: 'Ik ben blij dat ik het heb overleefd!'

Liam Lawson is tevreden over zijn chaotische debuutrace en is blij dat hij het heeft overleefd. De Nieuw-Zeelander had wat pech met een tijdstraf toen hij Kevin Magnussen ophield in de drukke pitstraat, maar kan er achteraf luchtig over praten. Met name de tweede helft van de race verliep veel beter, en dus heeft Lawson wel een goede dag gehad in Zandvoort.

De wereld van de 21-jarige stond op vrijdagavond even op zijn kop, hij werd namelijk gebeld of hij in wilde vallen voor Daniel Ricciardo. De Australiër brak op vrijdagmiddag zijn middenhandsbeentje en kon daardoor het raceweekend in Nederland niet meer afmaken. Met slechts één training moest Lawson het zien te overleven in de half natte, half droge kwalificatie. In de race kreeg hij nog eens alle Nederlandse weersomstandigheden voor de kiezen. 'Ik ben blij dat ik de race heb overleefd', lacht de Nieuw-Zeelander voor de microfoon van F1TV.

'Het was erg chaotisch. Ik verloor bij de start veel tijd door de tijdstraf en het verkeer in de pitstraat. We hadden niet echt een keuze, we moesten naar binnen', vertelt Lawson over zijn eerste pitstop voor intermediates, het begon namelijk opeens met bakken uit de hemel te vallen. 'De tweede helft van de race viel wel mee, toen hadden we schone lucht. Uiteraard was het lastig, maar de pace was wel goed. We hebben nu veel om na te bespreken. We hebben zeven pitstops gemaakt, dus we kregen wat pitstoptraining!', lacht Lawson.

Lawson staat te popelen om een het nog een keer te doen: 'Ik kijk uit naar de volgende'

De eerste race was niet bepaald mals voor Lawson, maar dat betekent dat het de volgende keer alleen maar beter kan gaan. Naar verwachting zal de 21-jarige ook in Monza in de auto zitten. 'Ik ben blij dat ik door de race ben gekomen, er is nog veel werk te doen', vervolgt Lawson bij Viaplay. 'Ik ben blij dat ik het gedaan heb, en ik kijk uit naar de volgende keer. Ik kan alles van vandaag meenemen. Terugkijkend, gezien we al die verschillende omstandigheden hadden, was het goed voor me om dat allemaal mee te maken.' Nu is het dus wachten op het telefoontje van Helmut Marko of Lawson er in Monza definitief bij is? 'Ja, eigenlijk wel!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws