'Sainz bood in 2022-seizoen meermaals aan Leclerc te helpen, strategie werkte Ferrari-coureurs tegen' Formule 1
Formule 1

'Sainz bood in 2022-seizoen meermaals aan Leclerc te helpen, strategie werkte Ferrari-coureurs tegen'

'Sainz bood in 2022-seizoen meermaals aan Leclerc te helpen, strategie werkte Ferrari-coureurs tegen'

Carlos Sainz heeft gedurende het seizoen meermaals aangeboden om Charles Leclerc te helpen in de strijd om het kampioenschap. Het is er echter niet van gekomen vanwege meerdere gebeurtenissen tijdens de verschillende races. Sainz bood dit aan zonder dat er specifiek in zijn contract staat dat hij zijn teamgenoot voor moet laten. Verhalen dat Leclerc met zijn vuist op tafel heeft geslagen, kloppen dan ook niet.

Gedurende het afgelopen seizoen leek duidelijk te worden dat er geen duidelijke hiërarchie is tussen de coureurs. Leclerc was vroeg in het jaar natuurlijk de man die het gevecht aan moest gaan met Max Verstappen, maar hij werd daarin niet echt geholpen. Ook in Brazilië hoefde Sainz zijn plek niet af te staan om Leclerc te helpen in de strijd tegen Sergio Pérez. 'In de contracten van beide rijders is niks opgenomen wat betreft status', weet de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Dat zal ook in de toekomst niet zo zijn, al wordt dat onder nieuw leiderschap nog een beetje vaag.'

Vooral in Groot-Brittannië en dus Brazilië werd het duidelijk dat de renstal geen duidelijke eerste en tweede rijder had. Sainz vatte in Silverstone zelf de koe bij de horens en zei tegen het team dat ze geen trucjes moesten uithalen. De Spanjaard kon zijn eerste overwinning boeken en reed na een safety car-situatie op vers rubber pal achter zijn teamgenoot. Sainz won de race, terwijl Leclerc terugviel naar P4. In Brazilië was Sainz simpelweg sneller, maar hij kreeg niet de instructie om te vertragen. Verstappen kreeg dat wel te horen, maar volgde het niet op.

Leclerc vooral slachtoffer van Ferrari-strategieën 

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië was Leclerc duidelijk niet te spreken over de strategie. 'Maar de verhalen dat Charles met zijn vuisten op tafel sloeg, kloppen gewoon niet.' De Monegask had gedurende het 2022-seizoen vooral heel erg veel pech. 'Sainz heeft tijdens meerdere vergaderingen aangegeven dat hij Leclerc heel erg graag wilde helpen. Door strategieën en andere onverwachte gebeurtenissen tijdens races is dat niet gelukt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws