Sainz geniet van titelstrijd Verstappen en Hamilton: 'Vermakelijk en schitterend' Formule 1
Formule 1

Sainz geniet van titelstrijd Verstappen en Hamilton: 'Vermakelijk en schitterend'

Sainz geniet van titelstrijd Verstappen en Hamilton: 'Vermakelijk en schitterend'

Carlos Sainz kan genieten van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het duo vecht het tijdens elke Grand Prix in 2021 uit op het circuit en bij Ferrari zit de Spanjaard op de voorste rij. Sainz zag in Italië zijn oude team winnen, maar is nog steeds van mening dat hij geen verkeerde keuze heeft gemaakt door naar Ferrari te gaan. Hij mocht in Monaco immers zelf aan de overwinning ruiken.

In gesprek met AS wordt geïnformeerd naar hoe Sainz naar de titelstrijd kijkt. Mercedes en Red Bull Racing zijn aan elkaar gewaagd en ook de F1-rijder ziet dat: 'Het is een vermakelijk en schitterend seizoen. Het is spannend en kan in de laatste race pas beslist worden. In alle bochten wordt ingehaald en we hebben het over twee coureurs die op het hoogste niveau zitten.' Het spektakel is ook de mede-coureurs dus niet ontgaan.

Sainz van McLaren naar Ferrari

In het 2020-seizoen werd duidelijk dat Sainz de overstap zou maken naar Ferrari, juist nu McLaren een heropleving beleeft. Baalt hij van zijn overstap nu zijn plaatsvervanger, Daniel Ricciardo, in Monza een overwinning op zijn naam wist te schrijven? Absoluut niet: 'En niemand vroeg mij dat toen ik in Monaco bijna won. Ik mis McLaren niet. Ik ben blij bij Ferrari en ervaar mijn beste jaar in de Formule 1 tot nu toe. Ik heb het naar mijn zin en tijd zal leren of mijn overstap een fout was.'

'Het is lastig om een favoriet moment aan te wijzen, het zijn er teveel', reageert Sainz op de volgende vraag van het Spaanse sportmedium. Het podium in Monaco, waar hij tweede werd achter Verstappen, was het in ieder geval niet. 'Daar genoot ik niet van. Ik was namelijk nog steeds geïrriteerd vanwege wat de dag ervoor was gebeurd', sluit hij af. Door de crash van teamgenoot Charles Leclerc in sector drie moest hij zijn laatste Q3-ronde afbreken. Dat zou hem poleposition gekost kunnen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws