Sainz had de Ferrari-motor razendsnel onder de knie in 2021 Formule 1
Formule 1

Sainz had de Ferrari-motor razendsnel onder de knie in 2021

Sainz had de Ferrari-motor razendsnel onder de knie in 2021

Mattia Binotto is positief verrast door de manier waarop Carlos Sainz in 2021 wende aan de Ferrari-krachtbron. Het wisselen van motor is voor coureurs vaak een struikelblok gebleken, maar bij de Spanjaard was hier nauwelijks sprake van. De Ferrari-teambaas suggereert dat dit komt omdat Sainz gewoon een ontzettend goede coureur is.

'Een van de punten die van belang is bij zo'n overstap is dat een coureur moet wennen aan een nieuwe krachtbron. Het managen van de energie en de manier waarop je de motor moet controleren, dat zijn lastige aspecten', zo opent Binotto tegenover Formula 1 over de gewenniingsperiode van Sainz. Eerder hoorden we van bijvoorbeeld Sergio Pérez vergelijkbare verhalen: de teamgenoot van Max Verstappen wisselde van Mercedes-kracht bij Racing Point naar Honda-vermogen bij Red Bull, en vond dat lastig.

Binotto: 'Hoe beter de coureur, hoe sneller hij went'

Er werd dus verwacht dat het de voormalige McLaren-rijder, die daar gebruik maakte van een Renault-motor, tijd nodig had om het gebruik van de krachtbron onder de knie te krijgen. Het duurde niet lang voordat dat het geval was, en Binotto licht toe waarom: 'Ik denk dat dat een proces is dat tijd kost, maar dat dat proces niet onmogelijk door te komen is. Je hebt een goede coureur nodig om daaraan te wennen, en hoe beter de coureur is, hoe sneller hij went.'

'Ik denk dat Sainz ons in dat opzicht getoond heeft dat hij erg sterk is. We wisten dat hij een goede coureur was, en in 2021 heeft hij dat wederom gedemonstreerd', concludeert de Italiaan. Sainz nam het in 2021 op tegen Charles Leclerc bij de illustere renstal uit Maranello, en wist zijn Monegaskische teamgenoot over een heel seizoen af te troeven in puntenaantal. Daarmee toonde hij meteen aan goed bij het team te passen en niet bang te zijn voor het supertalent uit de eigen opleiding van Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws