Sainz in de toekomst naar Audi? 'Hij zou goed passen' Formule 1
Formule 1

Sainz in de toekomst naar Audi? 'Hij zou goed passen'

Sainz in de toekomst naar Audi? 'Hij zou goed passen'

Oud-Formule 1-rijder Johnny Herbert denkt dat Carlos Sainz goed zou passen bij het nieuwe team van Audi. De Duitse motorfabrikant stapt in 2026 de Formule 1 in, en neemt dan het huidige Sauber over, en Herbert denkt dat Audi dan graag een ijzersterk rijderspaar in het team wil neerzetten. Volgens Herbert heeft Sainz de juiste mentaliteit om dat nieuwe team te leiden, maar het is de vraag of hij wel weg wil bij Ferrari.

Voorlopig zit een verandering van team er nog niet in voor Sainz, want hij staat tot het einde van het 2024-seizoen onder contract bij Ferrari. Ondanks zijn aanhoudende contract bij de Scuderia, wordt Sainz wel in verband gebracht met een overstap naar Audi. De Duitse autofabrikant gaat in 2026 Sauber, het team dat nu racet onder de naam Alfa Romeo, overnemen, in het jaar wanneer de nieuwe motorreglementen van kracht zullen gaan. De Duitse fabrikant streeft ernaar om een indrukwekkend rijderspaar in hun nieuwe team neer te zetten. Herbert denkt wel dat Sainz de juist mentaliteit heeft om zo'n nieuw team te kunnen leiden.

Herbert: 'Sainz zal zeker bij Audi passen'

'Als je je merk probeert binnen te halen, zoals Audi zal doen, moeten je verwachtingen echt hoog zijn', zei Herbert, tegenover The Independent. 'Je probeert het beste te krijgen en ook het beste van de toekomst. Carlos (Sainz, red.) heeft bewezen dat hij alles heeft, maar hij moet consistenter zijn.' Het was voor Sainz pas de tweede keer dit seizoen dat hij een podium pakte, toen hij op de bovenste trede in Singapore mocht plaatsnemen.

Herbert is ervan overtuigd dat als Sainz meer weekenden heeft zoals in Monza en Singapore, hij zeker bij Audi zal passen, vanwege zijn sterke mentaliteit. 'Monza was een teken dat als hij het goed aanpakt, hij het kan en goed zou passen. Net als zijn vader heeft hij de juiste mentaliteit. Hij is heel sterk in zijn hoofd en heeft een heel goed inzicht in auto's en dat is wat Audi nodig zal hebben. Maar ik denk ook dat hij bij Ferrari zal willen blijven.' Voorlopig blijven Valtteri Bottas en Zhou Guanyu nog het rijderspaar bij Alfa Romeo, nadat vorig week bekend werd dat Zhou nog een eenjarig contract heeft gekregen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws