'Sainz krijgt in Imola al nieuwe krachtbron van Ferrari na probleem in Australië' Formule 1
Formule 1

'Sainz krijgt in Imola al nieuwe krachtbron van Ferrari na probleem in Australië'

'Sainz krijgt in Imola al nieuwe krachtbron van Ferrari na probleem in Australië'

Ferrari introduceert aankomend weekend al de nieuwe krachtbron, zo meldt de doorgaans goed geïnformeerde Giuliano Duchessa op Formu1a.uno. Carlos Sainz is degene die gebruik zal maken van het nieuwe motorblok vanwege een probleem dat ontdekt werd na zijn uitvalbeurt in Australië.

Het oorspronkelijke plan van Ferrari was om de nieuwe krachtbron, die nog meer vermogen moet leveren en nog betrouwbaarder is, te introduceren in Spanje. Dat plan zal in ieder geval voor Sainz niet meer gelden. Dat zou door een problemen komen dat ontdekt werd na zijn uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Australië. Teamgenoot Charles Leclerc schijnt geen problemen te hebben gehad.

Sainz' probleem is niet dusdanig groot dat de vorige motor niet meer bruikbaar is. Zo zal deze nog wel inzetbaar zijn tijdens vrije trainingen. Voor de kwalificaties en races zal de nieuwe krachtbron worden gebruikt, om zo mogelijke problemen met het vorige blok te voorkomen tijdens sessies dat het er toedoet. Leclerc rijdt in Imola nog wel met de eerste krachtbron.

Ferrari ziet vuurdoop voor nieuwe krachtbron

Voor Ferrari wordt het meteen een goede test om te zien of de nieuwe en verbeterde motor haar werk direct goed zal doen. De krachtbron heeft enkele tests op het gebied van vermogen en betrouwbaarheid doorstaan en de resultaten daarvan waren positief. Nu is het de bedoelding dat die resultaten ook terug te zien zijn in het echte leven. De eerste test: de Grand Prix van Emilia Romagna aankomend weekeinde.

S

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws