Formule 1-coureurs uiten onvrede over nieuw format Grand Prix-weekenden Formule 1
Formule 1

Formule 1-coureurs uiten onvrede over nieuw format Grand Prix-weekenden

Formule 1-coureurs uiten onvrede over nieuw format Grand Prix-weekenden

De Formule 1-coureurs zijn niet blij met het nieuwe format van de Grand Prix-weekenden, zo maakt De Telegraaf donderdagavond bekend. De Grand Prix Drivers' Association (GPDA), de vakbond van de coureurs, heeft daarom contact opgezocht met de FIA en het management van de sport.

De GPDA heeft middels een brief aan de top van de Formule 1 laten weten niet blij te zijn met het format dat momenteel van kracht is voor de Grand Prix-weekenden. Ook de teams zullen later dit weekend nog overleg voeren over hun bevindingen over het format. Het format, dat dit jaar werd ingevoerd, was bedoeld om de druk van de volle kalender te verminderen. Daar is volgens de coureurs echter weinig sprake van.

Momenteel is het zo dat het weekend nog maar drie dagen duurt in plaats van vier. De donderdag werd altijd gebruikt voor mediaverplichtingen van de coureurs en teams, maar zij moeten op de donderdag nog steeds talloze media afgaan. En dat terwijl de persconferentie, die voorheen op donderdagmiddag plaatsvond, verplaatst is naar de vrijdagochtend.

Tijdschema GP Emilia Romagna wijkt af van normale F1-weekenden

Aankomend weekend wijkt het format ook al af van normale raceweekenden. Tijdens het weekeinde in Imola, voor de Grand Prix van Emilia Romagna, zal namelijk een sprintrace worden gehouden. Die zal worden verreden op de zaterdagmiddag om 16.30u. Bovendien zijn er maar twee vrije trainingen en is de kwalificatie laat op de vrijdagmiddag. Alleen de zondag houdt het normale schema aan met de hoofdrace om 15.00u.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws