Sainz over uitdagingen van Singapore: 'Een rondje is enorm veeleisend' Formule 1
Formule 1

Sainz over uitdagingen van Singapore: 'Een rondje is enorm veeleisend'

Sainz over uitdagingen van Singapore: 'Een rondje is enorm veeleisend'

Carlos Sainz deelt inzichten over de uitdagingen waarmee coureurs te maken krijgen vóór en tijdens de Grand Prix van Singapore. De Grand Prix op het stratencircuit van Marina Bay is niet alleen de warmste race in de Formule 1-kalender, maar ook de langstdurende. Coureurs zullen in Singapore maar liefst twee uur lang op het stratencircuit racen.

Alle sessies van de Grand Prix van Singapore vinden 's avonds plaats, wat resulteert in een ongebruikelijk tijdschema voor de coureurs. Sainz legt op de officiële Ferrari-website uit hoe dit schema eruitziet: 'We gaan eigenlijk om 05:00 uur slapen en worden om 14:00 uur wakker. We houden onze klok op de Europese tijd, om ons leven als atleet enigszins te vergemakkelijken', aldus de Spanjaard.

Een ander opmerkelijk aspect zijn de voorbereidingen die coureurs treffen voordat ze in Singapore arriveren. 'Ik markeer dit altijd in mijn agenda als een cruciaal moment in het seizoen waarop ik fysiek goed voorbereid moet zijn. Ik moet ervoor zorgen dat mijn dieet en trainingen in de weken voorafgaand aan de race op hoog niveau zijn', benadrukt Sainz. Deze voorbereidingen zijn van het grootste belang omdat de hitte tijdens de race, in combinatie met de duur ervan, een zware fysieke tol eist van alle coureurs. 'Tijdens heb je het behoorlijk zwaar. De hitte is intens, en het is moeilijk om je focus en concentratie te behouden tussen deze muren. Ik denk dat het in de cockpit wel eens warmer kan zijn dan veertig graden, misschien zelfs vijftig graden. Ik herinner me dat het erg heet wordt in mijn helm. Daarom moeten we zorgen dat we goed geacclimatiseerd zijn voor de hitte', legt de Ferrari-coureur uit.

Singapore eist volledige concentratie

Alsof Singapore nog niet veeleisend genoeg is voor de coureurs, benadrukt Sainz dat het op het stratencircuit extra belangrijk is om gedurende twee uur onafgebroken volledig geconcentreerd te blijven. 'Een rondje is enorm veeleisend. Je stopt nooit met draaien aan het stuur, schakelen en remmen. Daarom heb je voortdurend een maximale concentratie nodig', concludeert de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws