Voormalig teamgenoot van Senna over Verstappen: 'Heel vergelijkbaar met hoe Senna het veld bespeelde' Formule 1
Formule 1

Voormalig teamgenoot van Senna over Verstappen: 'Heel vergelijkbaar met hoe Senna het veld bespeelde'

Voormalig teamgenoot van Senna over Verstappen: 'Heel vergelijkbaar met hoe Senna het veld bespeelde'

Gerhard Berger is met tien overwinningen een van de succesvolste coureurs die nooit wereldkampioen werd. In het begin van de jaren negentig vertolkte hij bij McLaren de rol die Sergio Pérez nu bij Red Bull Racing vertolkt: hij zag teamgenoot Ayrton Senna twee keer wereldkampioen worden, terwijl hij zelf slechts drie races won voor McLaren. De Oostenrijker gaat bij Sport.de in op de huidige situatie in de Formule 1, waarbij de vergelijking tussen Max Verstappen en Senna al snel gemaakt wordt.

Verstappen won dit seizoen twaalf van de veertien Grands Prix, en zijn derde wereldtitel lijkt dan ook een kwestie van tijd. 'Als je de Formule 1 zonder Max (Verstappen, red.) probeert voor te stellen, dan zou het een geweldig kampioenschap zijn. Het veld zit dicht bij elkaar, en er staan vier teams klaar in de startblokken: soms doet Ferrari het goed, soms Aston Martin, McLaren, of Mercedes', zo geeft de Oostenrijker aan dat het achter de ongenaakbare Verstappen behoorlijk onvoorspelbaar is. De realiteit is, helaas voor deze teams, dat Verstappen wel degelijk meedoet, en een voorsprong van 194 punten heeft ten opzichte van de eerste niet-Red Bull-coureur, Fernando Alonso.

Zes punten achter de Spanjaard staat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, en Berger ziet in de 38-jarige Brit dan ook de grootste kanshebber om de winstreeks van Red Bull te doorbreken. 'Hamilton is iemand die altijd precies weet wanneer zijn dag gekomen is, en wanneer hij het kan laten samenkomen. Hij zal waarschijnlijk degene zijn, die de reeks een halt kan toeroepen.' De laatste coureur die dit voor elkaar kreeg, was Mercedes-teamgenoot George Russell. De 25-jarige Brit is, naast Verstappen en Pérez, de enige coureur die in de laatste 25 Grands Prix wist te winnen.

Vergelijking met Senna

Berger geeft verder aan dat Verstappen de Formule 1 helemaal heeft overgenomen. 'Nog niet lang geleden werd nog gezegd dat Lewis de beste coureur is. Nu zouden de meeste mensen waarschijnlijk zeggen dat dat Max is, ik ook.' Volgens tienvoudig Grand Prix-winnaar Berger doet Verstappen hem denken aan zijn voormalige teamgenoot, Ayrton Senna, met wie hij van 1990 tot en met 1992 uitkwam voor McLaren. 'Of het nu een snel circuit is, of een langzaam circuit, of het nu nat of droog is, of de eerste vrije training, de tweede vrije training, noem maar op... Hij staat altijd vooraan. Dat is heel vergelijkbaar met hoe Senna het veld destijds bespeelde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws