Norris en Piastri kijken uit naar Singapore: 'Onze auto ziet er echt cool uit met nieuwe livery' Formule 1
Formule 1

Norris en Piastri kijken uit naar Singapore: 'Onze auto ziet er echt cool uit met nieuwe livery'

Norris en Piastri kijken uit naar Singapore: 'Onze auto ziet er echt cool uit met nieuwe livery'

De Formule 1-wereld bereidt zich voor op een van de meest opwindende races van het seizoen, de Grand Prix van Singapore. McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri delen op de officiële McLaren-website hun anticipatie op het Marina Bay Street Circuit, terwijl we ons verdiepen in de uitdagingen die deze nachtelijke race met zich meebrengt.

Lando Norris, die momenteel indruk maakt met zijn uitstekende prestaties voor McLaren, deelt zijn opwinding over de aanstaande race: ‘Ik ben erg enthousiast om terug te keren naar Singapore. Het is een van de meest opwindende circuits op de kalender, maar ook een van de fysiek veeleisendere. Onze auto ziet er echt cool uit met een livery in de limited edition stealth mode, dus ik kijk ernaar uit om daarmee over het circuit te racen. Afgelopen week was ik in het MTC (McLaren Technology Centre, red.) om de prestaties en resultaten uit Monza te bespreken met mijn ingenieurs. We blijven vooruitkijken en hopelijk blijven we steeds in de punten eindigen.'

Piastri, de 22-jarige teamgenoot van Norris, kijkt reikhalzend uit naar zijn debuut op het Marina Bay Street Circuit: ‘Ik heb altijd genoten van het kijken naar de Grand Prix van Singapore, dus ik kijk er echt naar uit om mijn debuut te maken. Ik heb afgelopen week tijd doorgebracht in de simulator, maar het is een baan die je echt fysiek moet rijden om ervaring op te doen. Singapore brengt lastige omstandigheden met zich mee, vooral met de hoge luchtvochtigheid. Het is een nieuwe uitdaging voor me, dus ik heb me er goed op voorbereid. Er kan in deze race van alles gebeuren, zoals we in het verleden gezien hebben', weet de Australiër.

De fysieke ontberingen van Singapore

De Singapore GP staat bekend om zijn fysieke ontberingen, en dit jaar is geen uitzondering. Coureurs kunnen tijdens deze Grand Prix tot wel drie kilogram aan lichaamsgewicht verliezen. De combinatie van broeierige temperaturen en een luchtvochtigheid van tachtig procent maakt het tot een zware beproeving voor zelfs de meest ervaren racers. Er is echter goed nieuws voor de coureurs, aangezien het circuit een vernieuwde lay-out heeft gekregen vanwege werkzaamheden. Bochten 16 tot 19 zijn nu één lange recht stuk van bijna vierhonderd meter, wat de snelheid enigszins zal verhogen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws