Sainz over 'vreemde situatie' bij GP Oostenrijk: 'Mijn pak rook naar een barbecue' Formule 1
Formule 1

Sainz over 'vreemde situatie' bij GP Oostenrijk: 'Mijn pak rook naar een barbecue'

Sainz over 'vreemde situatie' bij GP Oostenrijk: 'Mijn pak rook naar een barbecue'

Carlos Sainz heeft na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk gesproken met de marshals, en hij begrijpt waarom het langer duurde om zijn auto te blussen. De motor van de Ferrari-bolide plofte, en er brak brand uit, maar het duurde even voordat de marshals arriveerden met brandblussers. Sainz geeft aan dat hij geen brandwonden heeft overgehouden aan de situatie, maar dat zijn overall na afloop wel een sterke brandgeur had.

Sainz wilde Max Verstappen inhalen in bocht 4, maar de Spanjaard werd tot een halt geroepen. Veel tijd om te balen had hij echter niet. 'Ik was boos, maar tegelijkertijd werd het ook heel erg heet', wordt Sainz geciteerd door Marca. 'Het was een hele vreemde situatie, want ik had geen idee wat er aan de hand was. Ik wist wel dat er iets niet goed zat. Ik probeerde uit de auto te komen, maar de auto rolde naar achteren. Ik bleef even zitten, maar toen was er veel vuur om mij heen. Na afloop rook mijn pak naar een barbecue.'

De coureur moest even wachten op hulp, en dat duurde langer dan gebruikelijk. 'Het was heel erg raar om de marshals heen en weer te zien rennen. In de auto snapte ik er niks van, maar na afloop legden ze het uit. De hele situatie werd lastiger gemaakt omdat de auto naar achteren rolde.' Sainz is dan ook blij met het werk van de marshals. 'We zijn de marshals heel erg veel verschuldigd. Zij zijn ook maar vrijwilligers, en ze doen het allemaal uit liefde van de sport. Iedereen verricht uitstekend werk, en ik weet zeker dat ze leren van hun fouten.'

Sainz blikt terug op eerste overwinning

Een week eerder boekte Sainz zijn allereerste overwinning in de Formule 1. De Ferrari-coureur kan zich nog herinneren wat Sergio Pérez zei op het podium. 'Het is één van de mooist dingen die als atleet kan voelen. Op het moment zelf, als je driehonderd kilometer per uur rijdt, dan is de realisatie er nog niet. Die realisatie komt aan het einde als je alle foto's zien, en dat iedereen om je heen je feliciteert. Checo zei zelfs: 'Het is heel erg mooi dat ik het podium met je mag delen na je eerste overwinning. Je verdient het'', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws