AlphaTauri-coureurs vestigen hoop op upgrade: 'Weer terugkeren in Q3' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-coureurs vestigen hoop op upgrade: 'Weer terugkeren in Q3'

AlphaTauri-coureurs vestigen hoop op upgrade: 'Weer terugkeren in Q3'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda hopen dat ze in Frankrijk een beter weekend zullen hebben dan tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De coureurs van AlphaTauri eindigden respectievelijk op de vijftiende en de zestiende plek. De bolide van de Italiaanse renstal loopt normaal gesproken niet goed in hogesnelheidsbochten, en daar heeft Circuit Paul Ricard meerdere van. Desondanks brengt AlphaTauri een grote upgrade mee naar Frankrijk, waardoor het team hoopt een stap te maken.

Na de race op de Red Bull Ring ging AlphaTauri puntloos naar huis toe. 'Oostenrijk werd een weekend om snel te vergeten, dus ik ben heel erg blij om te racen op Paul Ricard', vertelt Gasly in het persbericht van AlphaTauri. 'De kwalificatie ging nog wel oké, maar daarna ging het niet meer goed voor ons.' Tsunoda sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. 'Oostenrijk was één van de moeilijkste weekenden van het seizoen tot nu toen, en het sprintraceformat maakte het nog erger.'

Gasly kijkt uit naar thuisrace

Voor Gasly is de Grand Prix van Frankrijk speciaal, aangezien het zijn thuisrace is. De coureur hoopt dat hij de fans een goed resultaat kan geven. 'Het is een extra speciale race, omdat er onzekerheid is over de toekomst van deze race. Ik wil daarom extra van dit weekend genieten met mijn fans. Daarom hebben we ook een speciale Gasly-tribune bij de chicane op het tweede rechte stuk. Het is mooi om iets speciaals te kunnen organiseren.'

Tsunoda weet dat het een lastige race kan worden voor AlphaTauri. Toch vestigt de Japanner zijn hoop op de upgrade. 'Er zijn veel delen op de baan waar onze auto best zwak zal zijn, maar we nemen upgrades mee naar Frankrijk. Het wordt weer eens tijd om terug te keren in Q3, zodat we makkelijk punten kunnen scoren op zondag. We hebben ervoor gekozen om één grote upgrade te doen in plaats van meerdere kleine upgrades. Hopelijk brengen deze ons wat meer consistentie, waardoor we bovenaan het middenveld kunnen vechten', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws