Sainz senior na 'merkwaardige' beslissing van Ferrari: 'Lastig om te begrijpen' Formule 1
Formule 1

Sainz senior na 'merkwaardige' beslissing van Ferrari: 'Lastig om te begrijpen'

Sainz senior na 'merkwaardige' beslissing van Ferrari: 'Lastig om te begrijpen'

Carlos Sainz senior is kritisch op de beslissingen van Ferrari tijdens de GP van Italië. De tweevoudig rallykampioen begrijpt niet waarom het Italiaanse team Charles Leclerc niet terugriep in de slotfase van de race en daarmee een zekere podiumplaats voor de Tifosi op het spel zette. Het ging bijna mis, maar Carlos Sainz junior, tot blijdschap van zijn vader, de laatste podiumplaats over de streep te brengen.

Sainz was het hele weekend sterk op het circuit van Monza. Na snelste tijden in VT2 en VT3, volgde later op zaterdag poleposition tijdens de kwalificatie. De Ferrari-coureur mocht de race op zondag dan ook, onder toeziend oog van de Tifosi, helemaal vooraan aanvangen. Na een goede start wist de Spanjaard Max Verstappen lange tijd achter zich te houden, maar na een kleine fout in de eerste chicane van de vijftiende ronde, kreeg de Nederlander een gouden kans op zijn opponent te passeren en dit deed hij dan ook. Nadat ook Sergio Pérez later in de wedstrijd aan hem voorbijging restte hem enkel de strijd om de laatste podiumplaats met teamgenoot Leclerc.

Ferrari besloot, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Oostenrijk toen de rollen omgedraaid waren en Leclerc voor Sainz reed, om de coureurs te laten vechten voor de laatste podiumplaats met alle risico's van dien. Sainz senior kan de beslissing van de Italiaanse grootmacht absoluut niet begrijpen. 'Het is merkwaardig', begint de rallycoureur tegen DAZN, geciteerd door Motorsportweek. 'Soms doen ze het ene, soms het andere. Het is lastig om de strategieën te begrijpen en waarom ze elkaar soms wel mogen aanvallen en andere keren niet.'

Het liep gelukkig goed af

Dat Ferrari beide coureurs liet racen is prijzenswaardig, maar niet zonder risico. Leclerc zette in de laatste ronden alles op alles om zijn teamgenoot de laatste podiumplaats af te snoepen. Het Ferrari-duo maakte het erg spannend, maar vooral in de laatste ronde had de strijd ook in tranen kunnen eindigen. Leclerc wilde aan de binnenzijde van zijn teamgenoot duiken, maar Sainz stuurde tijdens het remmen dezelfde kant op. Leclerc kon Sainz nog net op tijd ontwijken, maar moest de eerste chicane afsnijden. Sainz behield P3 en behaalde zo tot blijdschap van zijn vader de eerste podiumplek van het seizoen.

'Het is een goed weekend geweest. Hij (Sainz junior, red.) zag er vanaf het begin van het weekend al goed bij en om dan in Monza op het podium te staan met Ferrari, is natuurlijk een fantastisch resultaat', aldus een trotse vader. 'Nu het is gebeurd, geef ik er de voorkeur aan dat ze het hebben laten gaan zonder een teamorder uit te vaardigen. Het is verdiend', lijkt de Spaanse rallygrootheid toch enigszins terug te komen op zijn woorden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws