Sainz spoort Ferrari aan: 'Dan kunnen we Red Bull vaker uitdagen' Formule 1
Formule 1

Sainz spoort Ferrari aan: 'Dan kunnen we Red Bull vaker uitdagen'

Sainz spoort Ferrari aan: 'Dan kunnen we Red Bull vaker uitdagen'

Carlos Sainz staat ondanks een weekend afwezigheid niet ver achter WK-leider Max Verstappen, en de Madrileen ruikt bloed. Sainz hoopt dat Ferrari de goede prestaties uit Melbourne kan herhalen op andere circuits, en daarmee topfavoriet Red Bull Racing serieus kan bestoken.

Sainz opende in Bahrein al sterk met een derde plek, vlak achter Sergio Pérez. In Saoedi-Arabië moest de Spanjaard na de openingsdag afhaken vanwege een blindedarmontsteking, maar twee weken later sloeg de Ferrari-coureur op het Albert Park Street Circuit al toe met zijn derde Grand Prix-zege. Sainz staat nog vierde in het kampioenschap, maar heeft de achterstand op Verstappen, Charles Leclerc, en Sergio Pérez flink verkleind.

Sterker nog, als Sainz in Saoedi-Arabië mee had gedaan en bij de eerste vier was geëindigd, had hij nu het kampioenschap aangevoerd. 'Onze auto werkte in Australië heel goed', vertelde Sainz aan Formula1.com. De coureur richt het vizier nu opnieuw op Red Bull en Verstappen. 'Het wordt wel lastig om dit niveau op elk circuit vast te kunnen houden, totdat we een upgrade kunnen introduceren waarmee we het gat kunnen dichten dat we in Bahrein en Saoedi-Arabië nog zagen. In Australië voelde de auto wel vanaf de eerste ronde aan als een auto die de race kon winnen.'

Upgrade-strijd wordt bepalend

Sainz denkt dat Ferrari nu nog niet op alle circuits het niveau van Red Bull kan aantikken. 'Hoewel Red Bull ook snel was en de poleposition pakte, was die 1:15,9 in de kwalificatie voor ons niet buiten bereik. Er zullen bepaalde circuits zijn waar we sterk zullen zijn, zoals we ook vorig jaar al zagen', aldus de man die in Italië en Singapore twee races op rij poleposition pakte. 'Het lijkt erop dat we dit seizoen het ook qua race pace beter voor elkaar hebben op circuits die ons beter liggen. Samen met een goed ontwikkelingsprogramma hoop ik dat we Red Bull dan vaker kunnen uitdagen.'

Ferrari had oorspronkelijk een grote upgrade in de planning staat voor de Grand Prix in Imola, in eigen land. Deze Grand Prix vindt op 19 mei plaats, en dan moet Ferrari dus eerst nog de schade beperken in de races in Japan, China, en Miami. Ferrari zou in Japan enkel wat kleine aerodynamische upgrades introduceren, maar probeert het grote pakket aan upgrades nu eerder te introduceren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws