Wolff: 'Lastig om goed ons werk te doen met de performance van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Lastig om goed ons werk te doen met de performance van Verstappen'

Wolff: 'Lastig om goed ons werk te doen met de performance van Verstappen'

Toto Wolff verwacht een loodzwaar weekend voor Mercedes. Van oudsher is het Mexicaanse asfalt waar men dit weekend op racet geen sterke baan voor het Duitse team. Zodoende weet de Wener dat het knap lastig gaat worden om Max Verstappen af te stoppen. De Limburger wist in de tweede vrije training op overtuigende wijze de snelste rondetijd neer te zetten, en naar het idee van Wolff is Red Bull overduidelijk de sterkere partij in het ijle Mexico-Stad.

'Dit is voor ons nooit een prettige locatie geweest wat prestaties betreft, hoewel we ons wel altijd erg welkom voelen in Mexico', laat de Oostenrijker optekenen bij RaceFans. 'Wij leken die sweet spot niet te vinden, ondanks dat we diverse afstellingen probeerden.' Daarom ligt de snelheid van de W12 dus wellicht niet zo hoog als men in Brackley in eerste instantie had gehoopt. In de tweede vrije training moesten de Mercedes-heren een halve seconde toegeven op Verstappen.

Wolff geeft aan dat de Nederlander het ze vermoedelijk knap lastig zal gaan maken op Autódromo Hermanos Rodríguez: 'Het is voor ons vooral zaak om ons werk zo goed mogelijk te doen. Simpel gezegd gaat dat lastig worden met de performance van Max hier.' Hij refereert in het interview naar Mercedes' pace in Mexico in de afgelopen jaren. In een van de dominantste jaren, 2019, verloren ze in de kwalificatie poleposition op een halve seconde. Dat belooft niet veel goeds voor de aanstaande kwalificatiesessie.

Wolff begrijpt mogelijke moeilijke teamorder bij Red Bull

Een van de gesprekken van het huidige weekend is de mogelijke teamorder waar Sergio Pérez aan zal moeten gehoorzamen, komt hij in de positie te staan dat hij zijn thuisrace leidt. 'Niemand wil zo'n vreselijke keuze maken', geeft de Mercedes-teambaas met sympathie voor Christian Horner toe. In 2018 moest Wolff Valtteri Bottas terugroepen in Rusland en hij geeft aan nog steeds te balen van het feit dat hij dat moest doen. Mocht Mercedes aanstaande zondag in die situatie staan, dan zou de Fin zomaar wederom zijn positie af moeten staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws