Sainz wil dat Ferrari haar gang gaat: 'Laat ons gewoon testen wat we willen' Formule 1
Formule 1

Sainz wil dat Ferrari haar gang gaat: 'Laat ons gewoon testen wat we willen'

Sainz wil dat Ferrari haar gang gaat: 'Laat ons gewoon testen wat we willen'

Ook op het circuit van Silverstone kwam het team van Ferrari op de vrijdag niet helemaal lekker uit de verf. In beide sessies lukte het Carlos Sainz niet om voorbij te gaan aan teamgenoot Charles Leclerc. In de eerste vrije training wist Sainz enkel een negende tijd neer te zetten. De tweede sessie ging niet heel veel beter: de Madrileen kwam niet verder dan een achtste plaats. Volgens de Spanjaard wilde het Italiaanse team de vrijdag vooral gebruiken voor tests.

Sainz verscheen met pet én capuchon op voor de camera van F1TV. De Spanjaard leek geen zin te hebben in commentaar op de strategie die de Italiaanse renstal erop nahoudt. Ook liet hij niets los over hoe hij zijn eigen trainingssessies had ervaren. 'We waren dingen aan het testen om te proberen de auto te verbeteren', vertelt Sainz.

McLaren is mijlen verder

Als het aan de Spanjaard ligt, moet Ferrari vooral alle ruimte krijgen om in het wilde weg te testen. 'Sommige testen zullen ons op het juiste pad brengen, andere niet', zegt hij stellig. Bemoeienis van andere partijen lijkt het laatste te zijn waar Sainz zich mee bezig wil houden. 'Het is vrijdag dus laat ons gewoon testen wat we willen. We zullen wel zien hoe het gaat.'

Ook aan Sainz wordt gevraagd of het team van Ferrari het tijdens de race op zondag op zal kunnen nemen tegen McLaren. Het papaya-team kwam tijdens beide trainingssessies op de vrijdag als snelste uit de bus. 'McLaren lijkt absoluut al een stap verder te zijn. Gedurende de afgelopen twee weekenden leek het erop dat McLaren een of twee stappen op ons voorloopt.' Sainz vermoedt dat dat nog wel even zal voortduren. 'Ik denk dat dat deze week ook het geval gaat zijn. Natuurlijk gaan wij er alles aan doen het huidige pakket te begrijpen om erachter te komen hoe we sneller kunnen worden. Maar McLaren zit op een ander niveau', sluit de Spanjaard af.

Teamgenoot Charles Leclerc deed het tijdens de eerste twee vrije trainingen niet heel veel beter dan Sainz. Ook Leclerc wilde na afloop van de sessies niet veel kwijt over hoe hij de auto momenteel ervaart. Wel liet ook hij weten dat McLaren een brug te ver gegrepen is voor Ferrari momenteel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws