Schumacher blijft hoe dan ook in de Formule 1: 'Neem geen genoegen met iets anders' Formule 1
Formule 1

Schumacher blijft hoe dan ook in de Formule 1: 'Neem geen genoegen met iets anders'

Schumacher blijft hoe dan ook in de Formule 1: 'Neem geen genoegen met iets anders'

Mick Schumacher geeft aan dat hij niks minder wil dan racen in de Formule 1. De Duitser verloor eind vorig jaar zijn stoeltje bij Haas en maakte daarna geen kans meer op een fulltime-zitje bij een ander team. Wel kondigde Mercedes aan dat de 23-jarige bij de Duitse renstal reservecoureur zal worden en daarmee is hij het oog op de koningsklasse niet verloren.

Wat betreft in welke klasse Schumacher wil rijden, is hij zelf maar al te duidelijk. 'Ik ga vanaf nu zeker niets anders meer rijden', begint de reservecoureur van Mercedes tegenover GPFans. 'Daar ben ik gewoon niet in geïnteresseerd', voegt de coureur die tussen 2021 en 2022 aan 43 races in de koningsklasse deelnam eraan toe. De Formule 1 is vooralsnog dus het enige in zijn vizier.

Schumacher: 'Ik neem geen genoegen met iets anders'

Meerdere Formule 1-coureur gaan na hun vertrek uit de koningsklasse rijden in andere klassen. Denk aan Williams-coureur Alexander Albon die in 2021 zonder Formule 1-stoeltje kwam te zitten, maar wel racete in de DTM. Schumacher geeft duidelijk aan het voorbeeld van de Britse Thai niet te willen volgen. 'Als je de smaak te pakken hebt van het beste wat er is, neem je geen genoegen met iets anders en dus blijf ik zeker in de paddock', vervolgt de Duitser.

Komend seizoen zal Schumacher behalve zijn reserverol bij Mercedes ook hard op zoek gaan naar opties voor het jaar erna. 'Ik ben er voor 99 procent zeker van dat ik naar elke race zal komen en ja, gewoon in de buurt zijn en mezelf positioneren op een plek waar ik hopelijk in 2024 weer op de grid zal staan', eindigt de voormalig Haas-coureur hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws