Steiner over lot Schumacher bij Haas: 'Ook pole in Brazilië had de zaak niet veranderd' Formule 1
Formule 1

Steiner over lot Schumacher bij Haas: 'Ook pole in Brazilië had de zaak niet veranderd'

Steiner over lot Schumacher bij Haas: 'Ook pole in Brazilië had de zaak niet veranderd'

Volgens Günther Steiner had het geen verschil gemaakt als Mick Schumacher degene was geweest die in Brazilië de poleposition had gepakt. De teambaas van Haas laat weten dat een contractverlenging van Schumacher wel degelijk serieus is overwogen, maar in de aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi werd bekend dat het Amerikaanse team toch voor de ervaring van Nico Hülkenberg koos.

Kevin Magnussen bezorgde Haas een mooi succes tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië door de eerste poleposition van het team ooit te pakken. Maar wat zou er zijn gebeurd als Schumacher degene was geweest die voor dit succes had gezorgd? Had Haas dan een andere beslissing genomen? Volgens Steiner had dit niks uitgemaakt. 'Het had de zaak niet veranderd', zegt de 57-jarige bij Motorsportweek. 'Je kunt zo'n beslissing niet na een emotionele race of kwalificatie nemen. Dat zou voor beide partijen verkeerd zijn.'

Steiner: 'Keuze om Schumacher te laten gaan was niet eenvoudig'

Steiner wil ook benadrukken dat Haas niet over één nacht ijs is gegaan. De teambaas wil graag een misverstand, rondom de beslissing om Schumacher te laten gaan, uit wereld helpen. 'Veel mensen denken dat we in de zomer al een besluit hebben genomen, maar dat is niet zo. Het kostte ons veel tijd om te bepalen wat het beste was voor het team. Hij (Schumacher, red.) heeft ook een aantal sterke races gereden.'

Schumacher heeft gedurende het seizoen veel progressie geboekt en mede hierdoor duurde het volgens Steiner dan ook tot halverwege november voordat er een definitieve beslissing werd genomen over de opvulling van het stoeltje naast Magnussen. 'We hebben allemaal kunnen zien dat Mick naarmate het seizoen vorderde steeds beter werd, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Dat is ook de reden waarom het ook zo lang duurde voordat we een beslissing konden nemen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws