Vettel bewondert Schumacher: 'Wij zien het van dichtbij, zijn werk is ongelooflijk' Formule 1
Formule 1

Vettel bewondert Schumacher: 'Wij zien het van dichtbij, zijn werk is ongelooflijk'

Vettel bewondert Schumacher: 'Wij zien het van dichtbij, zijn werk is ongelooflijk'

Mick Schumacher, de zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher, debuteerde 30 jaar na zijn vader in de koningsklasse van de autosport. Dat deed hij in de slechtste auto op de hele grid. Haas was in 2021 het enige team dat het seizoen zonder punten afsloot. Schumacher reed wel zijn teamgenoot Nikita Mazepin van de sokken. Sebastian Vettel is erg onder de indruk van de Haas-coureur. Met name omdat hij het heeft moeten doen met erg slecht materiaal.

Vettel werd tot nu toe vier keer wereldkampioen in zijn carrière. Hij heeft een goede band met de rookie, voor wie hij soms als een mentor fungeert. Hij waardeert de werkethiek van de jongeling enorm. 'Als je naar het hele jaar kijkt, denk ik dat Mick erg enthousiast en blij was om in de F1 te werken. Hij was altijd een van de eersten, zo niet de eerste, die de paddock binnenkwam en hij was altijd een van de laatsten die vertrok. Hij toonde enorme interesse om te proberen zijn team te pushen om te verbeteren', zegt de Aston Martin-coureur tegen Motorsport.com.

Dat Schumacher moest gaan proberen te presteren met de slechtste auto van het Formule 1-jaar is wel duidelijk. Dat zorgt ervoor dat zijn prestaties soms niet goed naar voren komen, vindt Vettel. 'Ik denk dat hij moeilijk te beoordelen is omdat de auto erg langzaam was', zegt hij. 'Voor degenen die het van dichtbij hebben gezien, zoals wij, is het werk van Mick ongelooflijk geweest met zo'n slechte auto. Hij kwam een paar keer in Q2 en in de race bewees hij zijn waarde door in sommige situaties te vechten met veel snellere auto's.'

Vettel: 'Hij gaf zijn team moraal'

'Hij heeft het fantastisch gedaan, vooral omdat het zijn team moraal gaf. Ik denk dat aan het begin van het seizoen iedereen in het team een beetje down was omdat ze geen ontwikkeling hadden en ze ver achterliepen.' De viervoudig wereldkampioen wil graag zien dat zijn landgenoot volgend jaar een betere auto krijgt. 'Afgezien van het werk dat hij op het circuit deed, en misschien een paar kleine fouten die in je eerste jaar kunnen gebeuren, heeft hij het geweldig gedaan. Ik hoop echt dat hij in 2022 een veel betere auto heeft, zodat hij kan laten zien waartoe hij in staat is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws