Schumacher ziet in uitblijven updates geen obstakel: 'Deze auto heeft veel potentie' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet in uitblijven updates geen obstakel: 'Deze auto heeft veel potentie'

Schumacher ziet in uitblijven updates geen obstakel: 'Deze auto heeft veel potentie'

De Formule 1-teams keren dit weekend terug naar het circuit waar de eerste testdagen van dit seizoen werden verreden. Alfa Romeo en Haas wisten daar weinig ronden te rijden vanwege meerdere problemen met de betrouwbaarheid, waardoor de renstallen minder data wisten te verzamelen dan de andere teams. Valtteri Bottas en Mick Schumacher maken zich echter geen grote zorgen over het Grand Prix-weekend in Spanje.

Alfa Romeo is goed uit de startblokken gekomen, maar de eerste wintertests verliepen niet zonder slag of stoot. 'We hadden graag meer tijd gehad, maar elk team en elke coureur is hier talloze keren geweest', zegt Bottas tegenover de media, waaronder F1Maximaal. De Zwitserse renstal komt dan ook met een andere auto naar het Circuit de Barcelona-Catalunya. 'Het belangrijkste is om te bekijken of de upgrades goed werken. We hebben meer stabiliteit nodig in de snelle bochten. Ook is de betrouwbaarheid nog een puntje.'

Schumacher maakt zich geen zorgen over updates

De testdagen verliepen bij Haas verre van stabiel. In Bahrein ging alles mis, nadat de vracht van de Amerikaanse renstal vertraagd was. In Barcelona verliepen de drie testdagen ook niet soepel, aangezien het team door verschillende problemen weinig ronden wist te rijden. 'We hebben het er achteraf over gehad', vertelt Schumacher. 'We hebben geconcludeerd dat we allemaal wat anders hadden kunnen doen. Laten we hopen dat het dit weekend beter gaat.'

Waar de meeste renstallen dit weekend met een groot updatepakket komen, wacht Haas nog even af. Schumacher en Kevin Magnussen moeten nog even wachten op de upgrades, die pas gepland lijken te staan voor de Grand Prix van Frankrijk. De Duitser maakt zich echter geen zorgen. 'Ik denk niet dat gebrek aan updates lastig wordt. De auto heeft ontzettend veel potentie, daar kijken we naar. Ik kan niet wachten om het circuit op te gaan', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws