Shovlin verklaart moeilijke zondag Hamilton: 'Al zijn voordeel werd vervaagd' Formule 1
Formule 1

Shovlin verklaart moeilijke zondag Hamilton: 'Al zijn voordeel werd vervaagd'

Shovlin verklaart moeilijke zondag Hamilton: 'Al zijn voordeel werd vervaagd'

Andrew Shovlin zag dat er meerdere dingen misgingen bij het team van Mercedes afgelopen weekend. George Russell wist knap op de vierde plek te eindigen in Imola, maar tijdens de hoofdrace reed de coureur met de verkeerde afstelling. Lewis Hamilton kende een vervelend weekend. De coureur werd de dupe van een zogenoemde DRS-trein en door de inherente problemen met de Mercedes-bolide was er niks wat de Duitse renstal kon doen om hem in die situatie te helpen.

De problemen van Mercedes begonnen al op de vrijdagavond. Russell en Hamilton kwamen niet verder dan Q2 en tijdens de sprintrace kwamen de beide rijders ook niet vooruit. Russell wist tijdens de hoofdrace echter wel uit de problemen te blijven en zo als vierde over de streep te komen. 'Kijkend naar de moeilijkheden tijdens de kwalificatie en het feit dat hij de sprintrace finishte op de positie waar hij begon, was het inderdaad knap dat hij als vierde eindigde in de hoofdrace', concludeert Shovlin in de debrief-video van Mercedes.

'We hadden natuurlijk ook een probleem met het afstellen van de voorvleugel tijdens de pitstop', vervolgt de ingenieur. Russell stapte tijdens zijn pitstop, net als alle andere coureurs, over van de intermediates naar de mediums. Hierbij moest de afstelling van zijn voorvleugel ook worden veranderd, maar dat ging mis. 'De auto was dus nog afgesteld voor de regen, terwijl het al droog was. Hij had de verkeerde balans. Ik vraag me af wat hij had kunnen doen als hij wel de juiste balans had gehad in de auto.'

De problemen van Hamilton

Voor Hamilton werd het een weekend om snel te vergeten. De zevenvoudig wereldkampioen kwam niet verder dan de dertiende plek, nadat hij niet voorbij kwam aan Pierre Gasly. Shovlin heeft een verklaring voor de moeilijkheden tijdens de sprint- en de hoofdrace. 'Hij zat vast in een DRS-trein. De DRS, in combinatie met de slipstream, geeft een voordeel van ongeveer een halve seconde ten opzichte van de auto die je volgt. Als die auto dan ook nog eens DRS heeft, dan vervaagt eigenlijk al het voordeel.'

Mercedes en Hamilton hadden kunnen opteren om eerder dan de rest naar binnen te komen, om zo uit het verkeer te blijven. Desalniettemin maakte een onderliggend probleem dit niet mogelijk. 'Achteraf gezien hadden we misschien wel eerder naar binnen moeten komen. We hebben het niet gedaan, omdat we het hele weekend al moeite hadden om de banden op temperatuur te krijgen. Als we op slicks naar buiten waren gegaan op een nog vochtig circuit dan had het een zeer lastige situatie geweest', besluit Shovlin.

Shovlin over problemen Russell en Hamilton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws