Alonso over 'oneerlijke' seizoensstart: 'Ongelooflijk dat ik maar twee punten heb' Formule 1
Formule 1

Alonso over 'oneerlijke' seizoensstart: 'Ongelooflijk dat ik maar twee punten heb'

Alonso over 'oneerlijke' seizoensstart: 'Ongelooflijk dat ik maar twee punten heb'

Fernando Alonso kan het haast niet geloven dat hij nog maar twee punten heeft weten te scoren dit seizoen. De Alpine-bolide lijkt op het moment één van de meest competitieve auto's te zijn in het middenveld, maar de Franse renstal kampt ook met veel betrouwbaarheidsproblemen. Dit weekend moest Alonso zijn bolide vroegtijdig aan de kant zetten na contact met de Haas-bolide van Mick Schumacher.

Alonso eindigde de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna als negende. De coureur kwam daardoor in het gedrang terecht bij de start van de hoofdrace en dat kostte hem de race. 'Ik heb de herhaling gezien en het is duidelijk dat Mick spinde en mij aantikte', haalt Alonso het moment terug bij Formula1.com. 'Hierdoor ging de rechterkant van het bodywork en de vloer kapot. Er was te veel schade om nog door te rijden.'

'Voor de zoveelste keer gebeurde er iets waar wij geen controle over hadden, maar het kostte ons wel de race', vervolgt de Spanjaard. Alleen in Bahrein scoorde Alonso tot nu toe punten. Alle andere races verliepen niet volgens plan voor de Alpine-coureur. 'We hebben heel erg veel pech gehad tijdens de openingsfase van dit seizoen. Gelukkig is er nog een lange weg te gaan. Hopelijk kunnen we het allemaal goedmaken.'

Ongeloof bij Alonso

Teamgenoot Esteban Ocon heeft al twintig punten op zijn naam staan. In Bahrein kwam Alonso niet verder dan de negende plek, waardoor hij nu nog maar twee punten heeft. De snelheid in de auto is er, maar het puntentotaal van de tweevoudig wereldkampioen weerspiegelt dat niet. 'De auto ziet er dit jaar heel erg snel uit. Het is eigenlijk ongelooflijk dat ik maar twee punten heb gehaald tot nu toe. Op het moment is het een beetje oneerlijk', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws