Domenicali reageert op kalenderkritiek: 'Ik ben niet de ziel van Formule 1 aan het verkopen' Formule 1
Formule 1

Domenicali reageert op kalenderkritiek: 'Ik ben niet de ziel van Formule 1 aan het verkopen'

Domenicali reageert op kalenderkritiek: 'Ik ben niet de ziel van Formule 1 aan het verkopen'

Formule 1-CEO Stefano Domenicali heeft gereageerd op de kritiek geleverd door fans betreffende de Formule 1-kalender. Door de toetreding van nieuwe circuits dreigen sommige races hun plek op de kalender te verliezen, en worden veel historische circuits vergeten. Velen zijn het niet eens met de landen die de nieuwe circuits vertegenwoordigen.

Met de recente aansluitingen van Jeddah, het stratencircuit van Saoedi-Arabië, en Losail, het circuit in Qatar, werd er veel kritiek geuit op de keuze van deze circuits. De landen waarin die races gehouden worden staan niet bepaald vooraan in de vertegenwoordiging van mensenrechten. De vermoedelijke kalender van 2023 laat historische circuits als de Hockenheimring en de Nürburgring links liggen. Menig fan denkt dat dit komt door de rol die geld speelt.

De Italiaanse CEO besprak de verschillende meningen over de kalenderindeling bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Ik ben niet de ziel van Formule 1 aan het verkopen', zegt Domenicali. Het racen in landen waar de mensenrechtenkwestie speelt heeft hij het niet zo moeilijk mee. 'Verandering is normaal. Daarnaast is geld overal belangrijk. Maar het complete pakket moet kloppen. Als we alleen naar de bankrekening hadden gekeken, zag de kalender er heel anders uit.'

Domenicali werd gevraagd naar de mogelijke terugkeer van de Duitse Grand Prix, waarop hij antwoordde dat hij de sport graag weer naar Duitsland zou zien gaan. 'Maar de Grand Prix moet het waard zijn voor alle partijen', gaf de CEO aan. De laatste race op de Hockenheimring werd in 2019 verreden, en de Nürburgring kende een korte comeback in 2020, toen het circuit inviel in de corona-tijd. Momenteel lijkt het er niet op dat de Duitse Grand Prix snel op de kalender komt.

Domenicali is vastberaden dat Formule 1 niet zal terugkeren naar Rusland

Terwijl er eerder dit jaar bijna een hele nacht werd gediscussieerd of de Grand Prix in Jeddah door kon gaan vanwege een terroristische aanslag vanuit het buurland Jemen, besloot Domenicali wel direct dat er geen Grand Prix meer wordt georganiseerd in Rusland. Kort na de start van de Russische invasie van Oekraïne in februari werd er bekend gemaakt dat de race in Sochi gecanceld was. De Russische Grand Prix leverde per jaar ongeveer 50 miljoen dollar op. 'In dit geval kan ik beloven, daar worden geen races meer verreden', aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws