Stake wil de rode lantaarn doorgeven: 'Tot nu toe was het onvoldoende' Formule 1
Formule 1

Stake wil de rode lantaarn doorgeven: 'Tot nu toe was het onvoldoende'

Stake wil de rode lantaarn doorgeven: 'Tot nu toe was het onvoldoende'

Audi gaat genoeg werk hebben om Stake vanaf 2026 om te toveren tot een topteam, want in 2024 staat de naamgever van het Sauber-team op de laatste plek in het constructeurskampioenschap na zes races. Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi hoopt dat zijn team met nieuwe onderdelen in Europa beter voor de dag zal komen.

Een auto die niet snel genoeg is, belabberde pitstops, en een coureursduo dat niet bepaald uitblinkt: er zijn redenen genoeg voor de zwakke prestaties van Stake in 2024. Alunni Bravi vindt dat de strategie in ieder geval géén probleem vormde in Miami. Zhou Guanyu viel na de Safety Car namelijk op vanwege het zachte rubber dat onder zijn auto gemonteerd was. 'Ik denk dat de strategie met de zachte banden de juiste strategie was, want we hadden geen bandendegradatie', deelt de man van Stake met Motorsport.com.

'Hij (Zhou, red.) reed zijn snelste ronde nog aan het einde van de race', legt de Italiaan uit. 'We zaten het grootste deel van de race vast achter Alexander Albon, die ook met DRS niet in te halen viel, omdat hij profiteerde van een hogere topsnelheid dan wij hadden.' Nu Esteban Ocon voor Alpine een punt heeft gepakt, zijn Williams en Stake de laatste puntloze teams, waarbij Stake de laatste plek bezet. 'We probeerden dus alles qua strategie, met verschillende bandencompounds, maar het betaalde zich simpelweg niet uit. We moeten upgrades meenemen, en we moeten een stap extra zetten met de performance, want wat we tot nu toe hebben gedaan, was niet voldoende.'

Upgrades

Sauber moest het afgelopen seizoenen juist hebben van een sterke seizoenstart, maar dat is in 2024 dus niet gelukt. Zhou wist Q2 nog niet te halen, Valtteri Bottas kreeg ongewild opeens een nieuwe race engineer, en naar verluidt hoeven beide heren niet meer op een stoeltje in 2025 te rekenen. Toch geeft Alunni Bravi de moed niet op. 'We hebben belangrijke upgrades in Imola. Die hebben niet alleen met onze pitstops te maken, want we hebben ook nieuwe onderdelen die onze problemen bij de pitstops moeten oplossen. Daarnaast hebben we ook een belangrijke upgrade (voor de auto zelf, red.). Ik denk dit bepalend zal zijn in de komende drie of vier races, en zal laten zien of we kansen krijgen om punten te scoren of niet.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws