Ricciardo over special guest op zijn boerderij: 'Vroeg of hij een paar dagen langs mocht komen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over special guest op zijn boerderij: 'Vroeg of hij een paar dagen langs mocht komen'

Ricciardo over special guest op zijn boerderij: 'Vroeg of hij een paar dagen langs mocht komen'

Daniel Ricciardo was deze week te gast bij Beyond the Grid, waar de voormalige Red Bull Racing-coureur sprak over het halen van zijn rijbewijs, vriendschappen in de paddock, en het samenstellen van een dreamteam, waarbij Ayrton Senna en Michael Schumacher onderling om het tweede stoeltje moesten vechten.

Ook Formule 1-coureurs moeten op een gegeven moment toch gewoon hun rijbewijs halen, als ze op de openbare weg willen rijden, en daar was Ricciardo geen uitzondering op. 'Ik haalde het bij de eerste poging, maar ik was wel nerveus', geeft de Australiër toe. 'Ik was wel nerveus voor het fileparkeren en de hellingproef, maar ik deed het prima. Dat is toch een mijlpaal, want je wil niet zakken', lacht de 34-jarige over de druk die er als coureur bij komt kijken.

Norris op de boerderij

Ricciardo vertelt vervolgens dat zijn manager, Blake Friend, ironisch genoeg zijn beste vriend in de paddock is, maar dat hij inmiddels ook een goede band heeft met oud-teamgenoot Lando Norris. 'In ons eerste jaar bij McLaren duurde het wel even voordat we elkaar beter leerden kennen, en elkaar wat meer mochten. Het is vast geen geheim dat het even duurde voordat we enigszins bevriend raakten', aldus Ricciardo.

Inmiddels is dat wel veranderd. 'Lando bezocht Perth (de geboortestad van Ricciardo, red.) en bezocht mijn boerderij in januari. Hij was aan het reizen en hij zei: kan ik een paar dagen op bezoek komen? Ik vond het best. Het is leuk om tijd met hem door te brengen. Het is eigenlijk best leuk om tijd door te brengen met andere coureurs buiten het circuit en deze omgeving, omdat we die kans vaak niet krijgen.'

Dreamteam

De achtvoudig Grand Prix-winnaar werd ook gevraagd om een dreamteam samen te stellen, waarbij Ricciardo geen van de huidige coureurs selecteerde. 'Mario Andretti is iemand waar ik altijd heel veel respect voor heb gehad, omdat hij beide kampioenschappen won, in Amerika en de Formule 1, als kampioen. Hij was als coureur heel veelzijdig, dus ik zou hem sowieso in mijn team zetten', geeft Ricciardo aan, die de keuze voor de tweede coureur lastiger vindt. 'De logische keuzes zijn dan Ayrton Senna of Michael Schumacher. Laat ik dan Schumacher kiezen, omdat ik denk dat iedereen Senna zou kiezen. De technische feedback van Schumacher was volgens mij extreem goed. En als teambaas kies ik Eddie Jordan!'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws