Ondertussen in de F1 | Norris bouwt golfhole in de achtertuin Formule 1
Formule 1

Ondertussen in de F1 | Norris bouwt golfhole in de achtertuin

Ondertussen in de F1 | Norris bouwt golfhole in de achtertuin

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ...' op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Norris bouwt golfhole in de achtertuin

Het is al langer duidelijk dat Lando Norris van golfen houdt, maar misschien slaat hij er nu wat in door. Met de grasmaaier en bladblazer is hij momenteel aan het pogen om een golfhole voor zichzelf te maken in zijn achtertuin..

Ricciardo na twee jaar afwezigheid herenigd met fans in Australië

Het duurde voor Daniel Ricciardo maar liefst twee jaar voordat hij weer terug kon keren naar Australië voor zijn thuis Grand Prix. De 2020- en 2021-editie van de wedstrijd werden vanwege het coronavirus afgelast. Omdat hij nou eenmaal weer terug was, moest hij ook een bezoekje brengen aan al zijn fans bij het Australische telecommunicatiebedrijf Optus.

Verstappen wenst fans fijne Pasen en kijkt uit naar Imola

Max Verstappen geniet van zijn paasweekend, maar weet dat het volgende Grand Prix-weekend alweer om de hoek staat. De Nederlander gebruikt Instagram om zijn fans een mooi paasfeest te wensen: 'Zeven dagen tot Imola. Ik zal hier zitten, wachtend op de race. Fijne Pasen, iedereen!'

Verstappen en Ricciardo geinen tijdens Australische volkslied

Daniel Ricciardo houdt wel van een geintje, zelfs wanneer zijn eigen volkslied gespeeld wordt. De Australiër had oud teamgenoot Max Verstappen voor zich staan, die even checkte hoe het met zijn collega ging. Waar zouden ze het over hebben?

Verstappen en Pérez naar elkaar toe gegroeid als teamgenoten: 'Checo is heel romantisch'

Max Verstappen en Sergio Pérez zijn dit seizoen voor het tweede jaar op rij teamgenoten. De twee coureurs van Red Bull Racing hebben elkaar in meer dan een jaar tijd dan ook goed leren kennen. Pérez heeft van Verstappen geleerd dat hij meer moet schelden. Verstappen noemt zijn teamgenoot op zijn beurt romantisch. Gaat de relatie verder dan alleen teamgenoten?

Verstappen steekt de draak met Pérez: 'Dat hoofd is mooier dan het origineel'

Er liepen op Albert Park voldoende fans rond met grote kartonnen gezichten van de Formule 1-coureurs. Dit viel ook Max Verstappen op, die een goeie opmerking maakt richting teamgenoot Sergio Pérez: 'Ik zag een heel mooi groot hoofd van Checo. Dat hoofd is mooier dan het origineel.'

Leclerc-fan: 'Charles, waarom ben jij zo prachtig?'

Toen een Charles Leclerc-fan in Melbourne de Ferrari-coureur een vraag mocht stellen, kwam hij met een hele interessante: 'Charles, waarom ben jij zo prachtig? Wat is het geheim achter jouw schoonheid, Charles?' Enigszins verlegen reageert de Monegask dat hij denkt dat zijn ouders daar deels verantwoordelijk voor geweest zijn.

Vettel wil helm ruilen met Verstappen: 'Misschien later dit seizoen'

Sebastian Vettel en Max Verstappen kenden afgelopen weekend in Australië een kort onderonsje. Eerstgenoemde had namelijk een prangende vraag aan de regerend wereldkampioen: of ze later dit seizoen een helmruil konden doen. Verstappen vond het een goed idee en ging akkoord met de Duitse Aston Martin-coureur. Het onderonsje vind je op minuut 13:18 in onderstaande video.

Russell krijgt volle laag aan champagne van Leclerc door onoplettendheid op podium

Tijdens de podiumceremonie na de Grand Prix van Australië was nog een beetje aan het genieten van zijn trofee. Charles Leclerc was er echter als de kippen bij en spoot zijn champagnefles leeg over de Mercedes-coureur. Russell schrok duidelijk van de Monegask en pakte ook snel zijn fles op.

Red Bull verslaat Mclaren voor snelste pitstop van het weekend

Voor de DHL Fastest Pitstop Award is het Red Bull wat aan de haal ging met de eerste plaats. Het is de eerste keer dit seizoen dat het Oostenrijkse team er met de prijs vandoor gaat. Red Bull had daarbij concurrentie van McLaren en het verschil was met twee tienden maar erg klein. Zo voorkwam Red Bull dat Mclaren drie keer achter elkaar er met de prijs ervan doorging. Toch deelde de Formule 1 op haar twitter account de pitstop van Daniel Ricciardo ter ere van zijn thuisrace.

Ricciardo verontschuldigd zich tegenover Australië na foute antwoorden over thuisland

Bij Sky Sports werd Daniel Ricciardo onderworpen aan een hels vragenvuur over zijn thuisland. De Formule 1 was weer terug in Australië na twee jaar absentie en daar maakten de media gretig gebruik van. De vragen bleken zelfs voor Ricciardo te moeilijk, waardoor hij zich verontschuldigde.

Leclerc ziet groot niveauverschil met Norris en Albon tijdens potje golf

Charles Leclerc, Lando Norris en Alexander Albon waren te vinden op een golfbaan na de Grand Prix van Australië. Tijdens de race was Leclerc dominant en dat lijkt op de golfbaan ook zo te staan. De coureur was aan het wachten in de buggy, nadat hij een birdie had geslagen. Norris en Albon waren nog bezig terwijl Leclerc al aan het relaxen was.

'Australisch' accent Pérez zorgt voor slappe lach bij Verstappen

Sergio Pérez kan terugkijken op een geslaagd weekend in Melbourne, terwijl Max Verstappen juist chagrijnig huiswaarts is gekeerd na de Grand Prix van Australië. Ondanks de gemixte resultaten hadden beide Red Bull Racing-rijders voldoende plezier bij hun terugkeer 'down under'. Pérez kreeg de moeilijke taak om een Australisch accent op te zetten en daar moest Verstappen uiteraard om lachen.

Fans voeren foutloze pitstop uit bij bijzonder voertuig

Afgelopen weekend mochten de fans het Albert Park Circuit in Melbourne op na afloop van de race. Geïnspireerd door de razendsnelle pitcrew waagde een aantal fans zich ertoe een pitstop uit te voeren. Om dit te kunnen doen, is er natuurlijk wel een voertuig nodig, maar daarvoor vonden de fans gauw genoeg een oplossing: de heftruck van een circuitmedewerker.

Verstappen gaat bijna over zijn nek na het proeven van vegemite 

Afgelopen weekend keerde het Formule 1-circus weer terug naar Australië. Voor Max Verstappen en Sergio Pérez betekende dat ze een opfrissing nodig hadden in Australische cultuur. Verstappen mocht het gevreesde vegemite proeven en hij vond niet heel erg lekker.

Verstappen grapt over betrouwbaarheidsproblemen Red Bull tijdens simrace

Tijdens de Grand Prix van Australië moest Max Verstappen opnieuw zijn auto aan de kant zetten na problemen met de betrouwbaarheid van zijn RB18. Alhoewel de Nederlander op de dag zelf op zijn zachts gezegd not amused was, kan hij er nu al een beetje om lachen. Tijdens een simrace grapt Verstappen namelijk over het incident, nadat hem werd verteld dat hij in de simrace achteraan moest starten. 'Het maakt niet uit of ik vooraan of achteraan start, want ik finish de race toch niet.'

Leclerc tevreden over de boordradio na P1 in Australië

Charles Leclerc was na zijn eerste plek in Australië uiterst tevreden te horen via de boordradio. Hij kreeg van zijn team te horen dat de zege voor hem was, en dat hij daar ook nog eens een extra punt bij op mocht tellen vanwege de snelste raceronde. 'Ah, die wilde ik zó graag hebben. Wát een pace. Bedankt mannen, uitstekend werk.'

Ricciardo: 'Wat wil je dat ik doe als Norris vermogen verliest?'

Het was voor McLaren in de slotfase van de Grand Prix van Australië billenknijpen. Dit wordt duidelijk uit de boordradio van Daniel Ricciardo van de laatste minuten, waarin hij gewaarschuwd werd voor zijn teamgenoot, die mogelijk vermogen zou verliezen. 'Daniel, er is iets met Norris' auto. We willen niet dat je hem onder druk zet.'

'Lando kan vermogen verliezen', werd hem gemeld. 'Als hij vermogen verliest, wat wil je dan dat ik doe?', vroeg hij zijn team. 'Rijd er dan langs. We willen gewoon niet dat je hem raakt. Ik wil niet dat je hem onder druk zet terwijl alles oké is.' De Australiër luisterde naar zijn team, eindigde op P6 en zag Norris de eindstreep gewoon halen.

Albon door het dolle heen na eerste punt bij Williams

Alexander Albon werd nog gediskwalificeerd voor de kwalificatie, waardoor hij achteraan het veld moest starten in Melbourne. Dat deerde de Thaise coureur uiteindelijk niet. Na een mega lange stint op de harde band kwam Albon twee ronden voor het einde naar binnen voor een setje softs. Door deze strategie pakte hij zijn eerste punt bij het team van Williams en daar was de coureur uiteraard blij mee.

Ferrari viert feestje na dominante zege Leclerc in Australië

Ferrari heeft alle reden voor een feestje na de Grand Prix van Australië. Charles Leclerc won op dominante wijze op het Albert Park Street Circuit. Na afloop deelde het Italiaanse topteam beelden van de vieringen van de overwinning down under. De blijdschap spat er, zelfs bij de uitgevallen Carlos Sainz, duidelijk van af.

Video: Verstappen valt uit in GP Australië

Nogmaals het moment dat Max Verstappen zijn auto langs de baan moet zetten door motorproblemen. De Nederlander meldt over de boordradio: 'Ik ruik een vreemde vloeistof' samen met: 'Guys, alles is naar de klote!', aldus de duidelijk teleurgestelde coureur.

Video: Verstappen baalt van uitval in GP Australië

Max Verstappen staat duidelijk teleurgesteld voor de camera bij Viaplay. De Nederlander weet nog niet waar de problemen liggen met zijn auto en dat zal zijn team uit moeten zoeken: 'Er is veel werk aan de winkel...'

Norris en Russell dollen met elkaar tijdens analyse

Beide coureurs kenden na een moeizame start van het seizoen een goede zaterdag in Melbourne en de beide heren waren dan ook goed gehumeurd. Toen Lando Norris en George Russell tegelijk voor de camera bij Sky Sports verschenen konden zij het dan ook niet laten om elkaar speldenprikjes uit te delen en wat te dollen met elkaar. 'In 13 van de 14 bochten zijn we sneller, maar in die ene verliezen we bijna vier tienden op hen', zo verwijst Russell naar McLaren, waarna Norris met een knipoog inbreekt. 'Ik heb gewoon meer talent in die bocht.'

Stroll en Latifi crashen tijdens kwalificatie in Australië

Lance Stroll en Nicholas Latifi zijn gecrasht tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Latifi liet Stroll passeren, probeerde daarna ditzelfde te doen bij zijn landgenoot in de opwarmronde, en Stroll vergat in zijn spiegels te kijken. Het is einde kwalificatie voor beide heren.

Twee Aston Martins in de muur in VT3 Australië

Aston Martin kende een dramatische generale repetitie voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië 2022. Allebei de coureurs schoten van het circuit en beschadigden de bolides. Zodoende is het nog maar de vraag of we überhaupt een Aston Martin in actie zullen zien komen tijdens de zaterdagmiddagsessie.

Pérez voelt Supercar aan de tand in Australië

Sergio Pérez heeft voorafgaand aan de race in Australië een Supercar aan de tand mogen voelen. De Mexicaan moest de banden even op temperatuur krijgen, maar wist vervolgens flink wat snelheid te maken. Broc Feeney, wiens auto Pérez bestuurde, lachte enigszins nerveus toen hij Pérez op volle snelheid door de tweede sector zag schieten.

Verstappen schaterlachend om Australisch accent Pérez

Tijdens een challenge voor het Twitter-kanaal van Red Bull Racing daagde Max Verstappen teamgenoot Sergio Pérez uit om een Australisch accent te doen. De Nederlander kan zijn lach niet inhouden wanneer de Mexicaan begint aan zijn uitspraak.

Rondje over Albert Park door ogen Sainz

Nu de nieuwe layout van het circuit op de vrijdag voor het eerst verreden is, heeft het Twitter-account van de Formule 1 een video geplaatst waarin de kijker een rondje wordt meegenomen door de ogen van Carlos Sainz. Ervaar het Albert Park zoals de coureurs dat doen!

Hamilton grapt met Verstappen over verbod op sierraden

Tijdens de persconferentie voor het Grand Prix-weekend van Australië grapte Lewis Hamilton, die naast Max Verstappen was aangeschoven, over het verbod op juwelen tijdens de race-sessies. Hij zei dat sommige juwelen niet zo makkelijk weg te halen waren: 'Nou ik heb bepaalde piercings die ik er echt niet uit kan halen, waar niet veel mensen van weten', grapte Verstappen. 'Ik weet dat je een tepelpiercing hebt, Max', reageerde Hamilton.

Vettel na VT1 op de scooter terug naar de pitstraat

Sebastian Vettel heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië op bijzondere wijze afgesloten. De laatste tien minuten van de training miste hij vanwege een motorprobleem, en toen al zijn collega's de bolides in de pitstraat gezet hadden, besloot hij op een scooter richting zijn eigen pitbox te gaan.

Canadese weggebruikers gewaarschuwd: 'Je bent Max Verstappen niet'

De Canadese politie heeft haar weggebruikers via Twitter op een hilarische manier gewaarschuwd voor het niet voldoen aan de verkeersregels. Automobilisten in het Canadese Alberta worden daarbij op gewezen dat ze Max Verstappen niet zijn en dat ze zich niet op een F1-circuit bevinden: 'Het spijt ons dat we jullie uit de droom moeten halen, maar de wegen van Alberta zijn geen gesloten Formule 1-circuits en jij bent Max Verstappen niet. Doe rustig aan, houd je aan de snelheidslimiet en help iedereen veilig thuis te komen', aldus de Tweet.

In de Canadese plaats worden veelvouds de verkeersregels overtreden en daarom komt de Royal Canadian Mounted Police met een waarschuwing. Deze geldt overigens ook voor Max Verstappen zelf, want ook hij heeft zich aan de verkeersregels buiten het circuit te houden: 'Als hij zich niet aan de verkeersregels voor Alberta houdt, zullen we hem Verstappen.' De Canadese politie maakt dus geen uitzondering voor de Nederlander.

Alonso en Perez racen supercars op Melbourne Park

Fernando Alonso en Sergio Perez hebben vandaag plaatsgenomen in de V8 supercars, bekend van de legendarische race in Bathurst, om hun eerste rondjes te rijden op het nieuwe circuit van Melbourne Park. De Spanjaard reed in de Trickford Mustang van Thomas Randle en de Mexicaan in een Triple Eight Commodore van Red Bull Ampol Racing. Voor beide coureurs is het de eerste keer dat ze met een V8-aangedreven Supercar in actie komen.

Verstappen proeft lokale specialiteit marmiet

Op foto's op Twitter is te zien hoe Max Verstappen een smerig gezicht trekt terwijl hij de lokale Australische specialiteit 'marmiet' (ook wel vegemiet genoemd) proeft. Het is een ziltige, bittere donkere pasta met een unieke pittige en sterke smaak. Het extract is een mengsel van biergist, groenten, kruiden en specerijen. Te zien aan de foto op Twitter is de Nederlander geen fan van het spul.

Verstappens favoriete Australische 'dieren'

Max Verstappen is vanwege het jaarlijkse Formule 1-evenement in Melbourne al meerdere keren in Australië geweest. Daar heeft hij uiteraard een bezoekje gebracht aan de dierentuin om kennis te maken met de lokale fauna. De enige vraag is of de laatste foto in de reeks er ook daadwerkelijk thuishoort. Zou je Verstappens oude teamgenoot, Daniel Ricciardo, kunnen classificeren als dier?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws