Schumacher zou falend upgradepakket van Haas geen ramp vinden Formule 1
Formule 1

Schumacher zou falend upgradepakket van Haas geen ramp vinden

Schumacher zou falend upgradepakket van Haas geen ramp vinden

Mick Schumacher blijft na twee opeenvolgende puntenfinishes met beide benen op de grond staan. De jonge Duitser heeft zijn eerste punten binnen, maar stelt dat veel meer dan regelmatig scoren er voor Haas niet in zit in 2022. Wanneer hem gevraagd wordt naar een eventueel podium dit jaar antwoordt hij dan ook eerlijk, al zitten er wel upgrades aan te komen. Wellicht dat Haas daardoor nog een stapje kan zetten.

'Natuurlijk zou een podium geweldig zijn, maar ik denk niet dat we in een normaal race-weekend kans maken', benadrukt Schumacher bij Speed-Magazin. Met de snelheid van Haas heeft het in 2022 soms meegezeten, en soms tegen. Zo kenden ze enkele weekenden waarin ze simpelweg de top tien niet konden bereiken, maar kon Schumacher in Oostenrijk plots wel een knappe zesde plek binnenslepen.

Die zesde plek kwam na een achtste plek in Groot-Brittannië. Daar streed de coureur van de Amerikaanse renstal het uit met Max Verstappen tot aan de eindstreep, om toch nét die zevende plek aan de Nederlander te laten. Al met al begint Schumacher steeds beter in zijn ritme te komen, en ook mentaal voelt hij dat: 'Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad.'

Haas met upgrades

Er zitten upgrades aan te komen van Haas, dat zich op dit gebied tot op heden afzijdig gehouden heeft. Frankrijk komt te vroeg, en wellicht zelfs Hongarije nog, maar na de zomerstop kan Schumacher samen met teamgenoot Kevin Magnussen rekenen op een steuntje in de rug.

'Ik weet zeker dat de upgrades die we zullen introduceren ons verder helpen. Is dat niet het geval dan hebben we nog steeds een sterke auto, die het goed doet', concludeert hij. Het voordeel voor Haas is dat blijkbaar een auto zonder upgrades goed genoeg is voor punten. Ook als het technische team geen stappen weet te zetten betekent dat niet dat puntenfinishes voor Schumacher verleden tijd zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws