Stroll bevestigd gesprekken met Audi: 'We zijn benaderd' Formule 1
Formule 1

Stroll bevestigd gesprekken met Audi: 'We zijn benaderd'

Stroll bevestigd gesprekken met Audi: 'We zijn benaderd'

Lawrence Stroll bevestigde dat hij met Audi heeft gesproken. Het Duitse autoconcern is op zoek naar het juiste Formule 1-team voor een overname waarmee het Duitse merk vanaf het seizoen 2026 in wil stappen. Stroll zei dat hij was benaderd door Audi maar zei ook dat hij tevreden is over de samenwerking met Mercedes.

De presentatie van de financiële resultaten van Aston Martin over het eerste kwartaal van het jaar viel samen met de bekendmaking van de nieuwe president-directeur. Amedeo Felisa vervangt Tobias Moers en zal samen met een andere ex-Ferrari man, Roberto Fedeli, hoofd van de technische afdeling sinds juni, het merk van Lawrence Stroll in de groei- en ontwikkelingsfase van het elektrificatie-tijdperk moeten leiden, schrijft Corriere dello Sport.

Geruchten rondom Aston Martin en Audi

Na de commotie rondom het vertrek van Moers, Stroll zou met de oud-president van Aston Martin een conflict hebben gehad, en de slechte jaarcijfers zou de deur voor een financiële injectie openstaan. Wellicht ziet Audi haar kans om van de malaise gebruik te maken en zich relatief goedkoop in te kopen in het Formule 1-team. Het scenario is dat het Duitse merk in 2026 tot de Formule 1 zal toetreden. Er wordt gewerkt aan verschillende oplossingen, waarbij de weg voor Porsche beter is uitgestippeld met de eventuele samenwerking met Red Bull.

Nu de overname van McLaren door Audi van de baan lijkt, kijkt de autofabrikant naar alternatieven zoals Aston Martin. Stroll bevestigde de gesprekken die hij met Audi had, en verklaarde in een korte verklaring aan Bank of America: 'Zijn we benaderd door Audi? Ja. Zijn we erg blij met onze samenwerking met Mercedes? Ja. De wereld van de Formule 1 zit vol met dit soort verhalen.'

De verklaringen van Stroll zijn ingetogen, hij geeft toe dat hij besprekingen voert met Audi maar benadrukt uiteraard de technische samenwerking met de leverancier van de krachtbron, Mercedes. Hiermee wil Stroll Mercedes niet tegen de borst stoten want het Engels team is enorm afhankelijk van de Duitse fabrikant. Stroll heeft een belangrijk investeringsplan gelanceerd, dat echter resultaten moet opleveren die tot nu toe absoluut teleurstellend zijn geweest. Wellicht is de lastige situatie van Aston Martin voor zowel Stroll als Audi een unieke kans samen in zee te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws