Marko bespreekt contract Verstappen en overstap naar Mercedes: 'Het is mogelijk' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko bespreekt contract Verstappen en overstap naar Mercedes: 'Het is mogelijk'

Marko bespreekt contract Verstappen en overstap naar Mercedes: 'Het is mogelijk'

Red Bull Racing-chef Helmut Marko weigert tegenover Formule1.de uit te sluiten dat Max Verstappen in de toekomst bij Mercedes rijdt om Lewis Hamilton te vervangen, maar zegt dat er 'veel zou moeten gebeuren' wil de sensationele overstap er komen.

Wereldkampioen Verstappen tekende in maart een contractverlenging bij Red Bull die hem tot 2028 bij de ploeg uit Milton Keynes houdt, maar Marko onthulde vervolgens dat de deal een niet nader omschreven 'exit-clausule' bevat die de Nederlander in staat zou kunnen stellen om eerder te vertrekken. De 24-jarige is sinds 2016 coureur bij Red Bull, nadat hij in 2015 als 17-jarige voor het eerst de Formule 1 in ging met zusterploeg Scuderia Toro Rosso.

Verstappen interessant voor Mercedes

Mercedes heeft de Formule 1 gedomineerd sinds het begin van het turbo-hybride tijdperk in 2014, maar Red Bull heeft zich de afgelopen jaren gestaag verbeterd, en won uiteindelijk hun eerste kampioenschap sinds 2013 toen Verstappen Hamilton versloeg om de titel tijdens de controversiële Abu Dhabi Grand Prix in december. Verstappen is een enorm snelle en natuurlijk begaafde coureur, en het kwam dan ook niet als een verrassing dat Red Bull direct na de 2021 probeerde zijn toekomst op lange termijn veilig te stellen.

Nu het huidige contract van Hamilton eind 2023 afloopt, zou de 37-jarige mogelijk met pensioen kunnen gaan, waardoor Mercedes in de markt zou komen voor een nieuwe coureur van topniveau als partner van George Russell. Marko zei dat de animositeit tussen de teams betekent dat het idee van Verstappen bij de Silver Arrows onwaarschijnlijk is, maar niet onmogelijk.

Prestatie-clausule in contract Verstappen

'Er zijn prestatieclausules in het contract die het theoretisch mogelijk zouden kunnen maken dat Max eruit stapt,' zei Marko. 'Maar er zou veel moeten gebeuren voor hem om Red Bull te verlaten en Max is nog steeds geen Mercedes-fan. Marko gaat ook verder in op wanneer de ontsnappingsclausule kan worden gebruikt. 'Als we een 'crash' meemaken zoals in 2014, toen we op motorgebied absoluut kansloos waren tegen Mercedes, dan is het duidelijk dat er een ontsnappingsclausule is', zo sluit Marko af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws