Stroll eist verandering: 'We hebben vandaag een coureur verloren in Spa' Formule 1
Formule 1

Stroll eist verandering: 'We hebben vandaag een coureur verloren in Spa'

Stroll eist verandering: 'We hebben vandaag een coureur verloren in Spa'

Aston Martin pakte vandaag in Oostenrijk een goed resultaat door als vierde en vijfde te eindigen in de sprintrace. Voor Lance Stroll was dat echter niet heel belangrijk, nadat eerder vandaag bekend werd dat de 18-jarige Nederlander Dilano van 't Hoff overleden is op het circuit van Spa-Francorchamps. Stroll vindt dat het hoog tijd is dat het Belgische circuit onder handen wordt genomen.

Fernando Alonso blikte bij F1TV wel nog terug op de race. 'Het zat dicht bij elkaar, maar ik kon hem net niet inhalen', zegt Alonso over het gevecht met teamgenoot Stroll. 'Ik wel wel blij met ons puntentotaal, ik geloof dat we drie punten meer hebben gepakt dan Ferrari, en acht punten meer dan Mercedes', zo heeft de Spanjaard blijkbaar druk zitten te rekenen tijdens de race. 'Het is dus een goede zaterdag voor ons.'

Alonso hoopt dat er morgen meer punten gepakt kunnen worden, om zo de tweede plek van Mercedes weer over te nemen, dat nog vijf punten voor Aston Martin staat. 'Het was een lastige race met deze omstandigheden. We moesten op de grid al keuzes maken zonder de omstandigheden op het circuit te kennen, dus al met al denk ik dat we een goed puntentotaal hebben gepakt, en hopelijk komt er morgen nog meer aan.'

Stroll wil niet over de race praten

Stroll evenaarde met een vierde plek zijn beste seizoensresultaat, maar erg belangrijk vond de Canadees dat niet. 'Ja, het was een goede race, maar ik ben met mijn hoofd niet echt bij de race nu. We hebben een coureur verloren in Spa vandaag', aldus Stroll. 'Een jonge jongen, Dilano, en we hebben een lid van de racegemeenschap verloren. Het is niet eerlijk wat er vandaag is gebeurd. Die bocht moet veranderd worden, dat zeggen we al jaren. Er zijn al twee jongens die daar overleden zijn in zo'n vijf jaar tijd. Wij zijn er over een paar weken, dus we moeten daar serieus over nadenken', luidt het harde oordeel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws