Stroll over teamgenoot als Vettel of Alonso: 'Rondrijden zonder dat iemand je pusht is niet leuk' Formule 1
Formule 1

Stroll over teamgenoot als Vettel of Alonso: 'Rondrijden zonder dat iemand je pusht is niet leuk'

Stroll over teamgenoot als Vettel of Alonso: 'Rondrijden zonder dat iemand je pusht is niet leuk'

Lance Stroll vindt het jammer dat hij vanaf komend seizoen niet meer met Sebastian Vettel zal samenwerken, maar kijkt er tegelijkertijd erg naar uit om de teamgenoot van Fernando Alonso te zijn. In 2022 kondigde Vettel aan dat het zijn laatste seizoen in de koningsklasse zou zijn, waardoor er bij Aston Martin een plekje vrijkwam. Deze werd gevuld door een andere meervoudig wereldkampioen.

Stroll verwacht dat zijn nieuwe teamgenoot Alonso een goede invloed op hem kan hebben. 'Het is niet leuk als je gewoon rondrijdt zonder dat iemand je pusht', zo begint de Aston Martin-coureur, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Ik denk dat je in een teamgenoot een man wilt die aan de top staat. Dat betekent dat je in topvorm bent als je er meer uit kunt halen dan hij. Als je niet het beste uit jezelf haalt, kun je niet achterover leunen en ontspannen. Je moet moeite doen en harder werken. Ik denk dat je dat uiteindelijk van het team wilt, en ook dat ze weten of de jongens elkaar pushen en altijd het maximale uit de auto en het pakket halen', benoemt de 24-jarige.

Stroll: 'Is spannend als iemand als Vettel of Alonso naar het team komt'

De man die drie keer een Formule 1-podium wist te betreden laat weten Alonso nog niet heel goed te kennen voordat bekend werd dat hij naar Aston Martin zou komen. 'We brachten wat tijd samen door, kletsten gewoon tijdens coureurparades. Hij is een aardige vent en een geweldige coureur, een groot talent', verklaart Stroll. 'Het is altijd interessant en spannend als iemand zoals hij of Seb naar het team komt en andere ideeën heeft of op een andere manier rijdt en misschien andere dingen in de auto wil.'

Dat kan ook zeker in positieve zin het geval zijn. 'Het is altijd interessant om te horen wat mensen te zeggen hebben met dit soort ervaringen. Met dat in gedachten kijk ik er zeker naar uit om Alonso in het team te hebben en met hem samen te werken', vertelt Stroll. De afgelopen twee jaar reed de jonge coureur met Vettel in het team en daar heeft de Canadees erg van genoten. 'Ik vind het geweldig. Hij is enorm ervaren en zeer getalenteerd. Een viervoudig kampioen, dat zegt genoeg.'

De Aston Martin-coureur legt uit dat hij veel van Vettel heeft geleerd. 'Seb was een concurrent in de auto, maar ik denk dat hij me echt verschillende dingen heeft laten begrijpen, hoe ik het weekend moet benaderen, hoe ik mijn werkethiek kan aanpassen en hoe ik een betere coureur kan worden. Hij heeft het team zeker vooruit geholpen en heeft wat ideeën aangedragen vanuit zijn ervaring bij andere topteams zoals Ferrari en Red Bull. Dat vond ik heel belangrijk. Daarnaast is hij ook buiten de auto een toffe vent. En superaardig. En dat maakt de seizoenen leuker', eindigt Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws