Stroll zag Aston Martin grote stappen zetten: 'Er is veel veranderd sinds Racing Point' Formule 1
Formule 1

Stroll zag Aston Martin grote stappen zetten: 'Er is veel veranderd sinds Racing Point'

Stroll zag Aston Martin grote stappen zetten: 'Er is veel veranderd sinds Racing Point'

Lance Stroll verklaart dat de stap die Aston Martin afgelopen seizoen zette, in eerdere jaren niet mogelijk was geweest. De Britse renstal begon in 2022 minder sterk en had veel last van stuiteren op de rechte stukken, met als resultaat dat het team amper punten pakte. Echter wist Aston Martin door het jaar heen goede stappen te zetten en eindigde het op de zevende plaats, met hetzelfde aantal punten als de nummer zes, Alfa Romeo.

Stroll rijdt sinds 2019 bij het team dat toen nog Racing Point heette. Hij benadrukt dat Aston Martin door de jaren heen gegroeid is. 'Dit zie ik terug in de fabriek, in hoe we zaken aanpakken en in hoe we de auto hebben ontwikkeld', begint de coureur tegenover Motorsport.com. 'Een paar jaar geleden hadden we veel meer moeite gehad om uit eenzelfde situatie te klimmen.'

Want ondanks de slechte start, verbeterde het team flink na de zesde race van het seizoen. 'We hadden in Spanje een compleet andere wagen en kwamen daarna nog met een hoop upgrades. Plots bevonden we ons in een veel betere positie. Ik denk zelf niet dat dit ons een aantal jaren geleden gelukt was', benoemt Stroll. 'Wat dat betreft hebben we veel progressie geboekt. Het klopt allemaal meer dan in het verleden: de werkethiek, de communicatie en de manier waarop alles gebeurt. Wat dat betreft is er veel veranderd sinds Racing Point', vertelt de coureur.

Stroll: 'We willen op meerdere circuits competitiever worden'

De zoon van de mede-eigenaar van Aston Martin is dan ook trots op het afgelopen jaar. 'Gedurende het seizoen werden we veel competitiever. We brachten onszelf in een positie waarbij we in veel races voor punten en voor Q3 konden gaan', zo vervolgt Stroll. 'Begin 2022 zaten we daar niet eens bij in de buurt. Wat dat betreft heeft het allemaal positief uitgepakt.'

Wel vindt Stroll dat het soms raar liep bij Aston Martin. 'Zo waren we in Mexico ineens het vierde snelste team, terwijl een week eerder in Austin we tegen allerlei dingen aanliepen en het negende of tiende team waren. In Brazilië zaten we weer ergens in het midden', legt de Canadees uit. 'Die weekends zijn er dus ook nog, dat we zonder reden ineens competitiever zijn. We denken te weten hoe dat komt. Het doel is om competitiever te worden op verschillende circuits. Maar als ik kijk naar begin vorig jaar, dan is er al een sterke stap gezet', eindigt Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws