Alonso kan races winnen door minder fysieke auto's: 'Verstappen kan jong instappen en Alonso rijdt nog' Formule 1
Formule 1

Alonso kan races winnen door minder fysieke auto's: 'Verstappen kan jong instappen en Alonso rijdt nog'

Alonso kan races winnen door minder fysieke auto's: 'Verstappen kan jong instappen en Alonso rijdt nog'

Pat Symonds, Chief Technical Officer van de Formule 1, gelooft dat Fernando Alonso nog steeds kan vechten voor overwinningen. De Spaanse coureur zal komend jaar uitkomen voor het team van Aston Martin, dat afgelopen seizoen zevende werd. Daar zal het voorlopig een uitdaging worden, maar in de juiste wagen zit de leeftijd van Alonso hem niet in de weg.

Volgens Symonds kan de tweevoudig wereldkampioen zeker weer vechten voor een overwinning. 'Als je hem in de juiste auto zet, weet ik zeker dat hij nog steeds races kan winnen', begint de Brit bij Autosport International. 'Hij heeft een fantastisch vermogen en je moet onthouden, ja, hij heeft slechts twee keer het wereldkampioenschap gewonnen, maar hij is vaak als tweede geëindigd.'

De Chief Technical Officer doelt hiermee op drie seizoenen van Alonso bij Ferrari, namelijk in 2010, 2012 en 2013. Dat waren de dominante jaren van Red Bull Racing en Sebastian Vettel, maar voor de Spanjaard had er die jaren nog meer ingezeten. 'Alle keren dat hij als tweede eindigde, was hij niet ver verwijderd van het kampioenschap. Hij had vijfvoudig wereldkampioen kunnen worden als het lot hem gunstiger was geweest', benoemt Symonds.

Symonds: 'Er moet iets zijn dat Alonso tempert'

Aankomend seizoen wordt Alonso alweer 42 jaar, maar dat is zeker geen belemmering bij hem. 'We hebben nu zo'n spectrum van leeftijden op de grid', vertelt Symonds. 'Een achttienjarige kan instappen en rijden zoals (Lance) Stroll deed en zoals (Max) Verstappen deed, tot in hun veertiger jaren, omdat de auto's niet erg fysiek zijn om te rijden in termen van kracht van het bovenlichaam', legt de 69-jarige uit.

Daardoor is het voor Alonso nog steeds mogelijk om goede resultaten te halen. 'Je moet nog redelijk veel hebben en de G-krachten kunnen weerstaan, maar als je blijft trainen, lukt dat wel', vertelt de Chief Technical Officer van de F1. Ook andere aspecten zitten bij Alonso nog goed. 'Fernando's geest is scherper dan ooit. Is hij zo snel als altijd? Ik weet het niet. Er moet iets zijn dat je tempert, het zou gezond verstand kunnen worden genoemd', eindigt Symonds.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws