Susie Wolff zal niet makkelijk opgeven volgens Toto Wolff: 'Ze gaat tot het uiterste' Formule 1
Formule 1

Susie Wolff zal niet makkelijk opgeven volgens Toto Wolff: 'Ze gaat tot het uiterste'

Susie Wolff zal niet makkelijk opgeven volgens Toto Wolff: 'Ze gaat tot het uiterste'

Toto Wolff staat volledig achter zijn vrouw Susie Wolff wat betreft de klacht aan het adres van de FIA. De Schotse diende de klacht in omdat ze meent dat haar reputatie geschaad is nadat er een onderzoek ingesteld werd vanwege mogelijke belangenverstrengeling. ‘Ze heeft altijd voor haar overtuigingen en waarden gestaan’, zegt Wolff tegen de BBC over zijn echtgenote.

De voorzitter van de vrouwenklasse F1 Academy werd vorig jaar onderwerp van discussie nadat autosportbond FIA een onderzoek naar haar instelde. Haar werk binnen de F1 Academy zou namelijk botsen met het werk van haar man als teambaas van Mercedes, met belangenverstrengeling tot gevolg. Alle Formule 1-teams gaven aan de situatie niet aangekaart te hebben bij de FIA en twee dagen later werd het onderzoek afgeblazen. De Schotse laat het er echter niet bij zitten en diende een klacht in over de FIA vanwege het voorval.

Susie Wolff vastberaden openheid te krijgen

‘Susie is een sterke vrouw en ze laat niet over zich heen lopen, door niemand’, zegt Wolff over zijn echtgenote. De Oostenrijker is van mening dat dit een goede stap is. ‘Ze heeft altijd gestaan voor haar overtuigingen en waarden en dat is hier ook het geval’, aldus de Mercedes-teambaas. ‘Ze is er niet emotioneel over, maar bekijkt het pragmatisch. Ze heeft het idee dat haar onrecht is aangedaan en de rechtbank moet dit horen’, benadrukt hij.

Susie Wolff begon maanden geleden al aan het proces, vertelt haar man. ‘Niets brengt haar van dat pad af, dat is hoe ze is. Susie begon hier maanden geleden al aan en is ijverig te werk gegaan, voor zover ik weet.’ Een kans dat de Schotse de zaak zal laten vallen is er volgens Wolff dus niet bij, want ze is vastberaden om ervoor te zorgen dat het voorval niet onder het tapijt geveegd wordt. ‘Ze gaat tot het uiterste.’

Sport moet verantwoording afleggen en verantwoordelijkheid nemen

Het is volgens de Oostenrijker belangrijk dat de omstandigheden rondom het onderzoek in december nu onderzocht worden. ‘Het is voor haar het allerbelangrijkste dat we erachter komen wat er gebeurt is.’ Ook zouden ze graag zien dat de personen die verantwoordelijk waren voor de start van dit onderzoek openheid van zaken geven. ‘Ze moeten verantwoording afleggen en hun verantwoordelijkheid nemen’, meent Wolff. ‘Wij, als sport, moeten dat op alle gebieden doen, of het nou gaat om Susie’s zaak of zaken rondom andere teams.’

De teambaas noemt geen namen, maar gezien de onderzoeken naar Christian Horner over vermeend grensoverschrijdend gedrag en naar Mohammed Ben Sulayem vanwege inmenging is het zeer waarschijnlijk dat hij daarnaar verwijst. Susie Wolff maakte het nieuws over de zaak die ze aanspande openbaar op dezelfde dag dat bekend werd dat Ben Sulayem niet verder vervolgd wordt. Overigens is het niet enkel de familie Wolff die commentaar en verantwoordelijkheid wil zien vanuit de FIA. McLaren-baas Zak Brown gaf ook al aan meer openheid te wensen wat betreft het onderzoek naar FIA-baas.

Wil je F1 kijken dit weekend in Australië? Bestel Viaplay of bekijk de opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws