'Toptalent op poleposition voor zitje bij Mercedes, Alonso geldt als plan B' Formule 1
Formule 1

'Toptalent op poleposition voor zitje bij Mercedes, Alonso geldt als plan B'

'Toptalent op poleposition voor zitje bij Mercedes, Alonso geldt als plan B'

Kimi Antonelli is de topfavoriet voor het zitje naast George Russell, meldt The Race. De Italiaanse coureur zal volgend jaar actief zijn in de Formule 2 en moet zich als toptalent laten zien. Toto Wolff gaf al aan dat Mercedes de vrijheid heeft om een gewaagde beslissing te maken. Blijkt Antonelli niet klaar te zijn voor de overstap, dan kijkt Mercedes naar de ervaren Fernando Alonso.

Het vertrek van Hamilton heeft heel erg veel losgemaakt in de wereld van de Formule 1 en het heeft er ook voor gezorgd dat Mercedes op zoek moet naar een nieuwe coureur. Veel coureurs beschikken dit jaar over een aflopend contract, waardoor er meerdere opties zijn voor de Duitse renstal. Zo is de naam van Alexander Albon al veel gevallen, al heeft James Vowles bevestigd dat het contract van de Thaise coureur pas aan het einde van 2025 afloopt. Esteban Ocon en Carlos Sainz zijn ook genoemd, en beschikken wel over een aflopende verbintenis.

Toch lijkt Mercedes niet te gaan kijken naar coureurs binnen de Formule 1. Het doorgaans betrouwbare The Race geeft aan dat de Duitse renstal een gewaagde keuze gaat maken. Antonelli staat namelijk boven aan het lijstje van de achtvoudige constructeurskampioen. De Italiaanse rijder staat bekend als groot talent en slaat de Formule 3 over om direct aan de slag te gaan in de Formule 2. Mocht hij daar goed presteren en voldoende superlicentiepunten pakken, dan kan hij de overstap naar Mercedes verdienen.

'Er heerst een gevoel binnen het team dat hij de nieuwe Verstappen is en dat, nadat ze de kans hebben gemist om de zestienjarige Max te laten tekenen, Toto Wolff erop gebrand is om de fout niet te herhalen', schrijft Mark Hughes. Max Verstappen leek dicht bij een overstap naar Mercedes, maar uiteindelijk viel de keuze dus op Red Bull Racing. De Nederlander werd een Formule 1-contract beloofd bij Toro Rosso, terwijl Mercedes geen Formule 1-zitje kon garanderen.

Alonso geldt als plan B

Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid dat Antonelli het lastig krijgt in de Formule 2. Het veld zal redelijk competitief zijn met coureurs als Frederik Vesti, Victor Martins en Oliver Bearman. Mocht Antonelli niet klaar zijn voor een overstap naar de Formule 1, dan geldt Alonso als plan B. De Spanjaard heeft een aflopend contract bij Aston Martin en sluit een overstap niet uit. De man uit Oviedo zal dan het stoeltje even warmhouden voordat Antonelli wel klaar is voor de stap naar de koningsklasse van de autosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws