Tost bekritiseert motorleveranciers: 'Ze willen gewoon tijd rekken' Formule 1
Formule 1

Tost bekritiseert motorleveranciers: 'Ze willen gewoon tijd rekken'

Tost bekritiseert motorleveranciers: 'Ze willen gewoon tijd rekken'

Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, is niet blij met de houding van de motorleveranciers in de discussie om de motorontwikkeling te bevriezen. Zo vertelt hij zelf in een interview met Motorsport-Magazin.com. Red Bull en AlphaTauri zitten vooralsnog allebei zonder motor in 2022, omdat Honda besloten heeft de stekker uit hun Formule 1-programma te trekken.

Red Bull en AlphaTauri willen daarentegen wel verder met Honda als motorleverancier. Zo kwam Red Bull met het idee om de motor van Honda over te nemen en deze zelf te gaan gebruiken. Daarvoor is er alleen wel één belangrijk ding nodig: een bevriezing van de motorontwikkeling. Red Bull heeft namelijk niet de middelen om zelf een motor te ontwikkelen en Honda is ook niet van plan om te helpen als de motor wordt overgenomen.

Tost is dan ook niet te spreken over de houding van de andere motorleveranciers in de discussie over een bevriezing en levert de nodige kritiek: 'Allemaal zeggen ze dat ze het ermee eens zijn dat we de ontwikkeling moeten bevriezen, maar het zijn volgens mij alleen maar woorden en geen daden. Ze zeggen het wel, maar zijn ze het er niet mee eens en willen ze in principe gewoon tijd rekken.'

'Renault zou ons nooit een fatsoenlijke motor geven'

Dat komt doordat de andere motorleveranciers totaal geen haast hebben in de besluitvorming. Zij hebben allemaal al een motor voor 2022. Als Red Bull en AlphaTauri toch nog zonder motor komen te zitten, dan is Renault volgens een regel verplicht om motoren te leveren. De regel houdt in dat je als fabrieksteam minstens één klantenteam moet hebben. Tost ziet dat alleen niet als een oplossing: 'Zij zouden ons nooit een krachtbron geven waarmee wij fatsoenlijk kunnen racen. In tegenstelling tot Red Bull hebben ze andere doelstellingen: Red Bull wil meedoen om de titel. Dat gaat Renault ons niet gunnen', sluit Tost af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws