Tsunoda hoopt ooit nog op een Red Bull-stoeltje: 'Pérez moet nog steeds presteren' Formule 1
Formule 1

Tsunoda hoopt ooit nog op een Red Bull-stoeltje: 'Pérez moet nog steeds presteren'

Tsunoda hoopt ooit nog op een Red Bull-stoeltje: 'Pérez moet nog steeds presteren'

Yuki Tsunoda wil graag vanuit Red Bull Racing meer toezeggingen krijgen voor zijn toekomst in de Formule 1. De Japanner is voor nu blij om bij Red Bulls zusterteam te blijven, maar sluit niet uit naar een ander team over te stappen, als hij geen kans krijgt om door te groeien bij de wereldkampioenen.

Met Red Bulls aankondiging dat Sergio Pérez nog twee jaar de teamgenoot van Max Verstappen blijft, kwam ook een einde aan de hoop voor Tsunoda om binnenkort te promoveren naar het Oostenrijkse zusterteam. De Japanner vindt het voor nu niet erg om nog bij Red Bulls zusterteam Visa Cash App RB te blijven, maar wil wel graag een duidelijk toekomstbeeld vanuit de Oostenrijkse renstal. 'Ik zou graag meer toezegging zien vanuit het contract', zei de Japanner in de aanloop naar de Grand Prix van Canada, tegenover de internationale media.

De RB-coureur gaf toe al vaker met Red Bull om de tafel te hebben gezeten, maar hoopt op nog meer toezeggingen vanuit de wereldkampioenen. 'Er is een discussie gaande en ik wil er eerst zeker van zijn dat we op één lijn zitten met Red Bull. Maar ik ben blij met RB', aldus Tsunoda, die de hoop op een Red Bull-stoeltje nog niet heeft opgegeven. 'Zelfs in deze twee jaar moet (Pérez, red.) nog steeds presteren en in dit soort omstandigheden kan er van alles gebeuren. Dus ik feliciteer hem en verder blijf ik me focussen op wat ik doe en op mezelf bewijzen.'

Red Bull heeft prioriteit voor Tsunoda

Hoewel Tsunoda's eerste keuze Red Bull is, sluit de Japanner niet uit dat hij in de toekomst overstapt naar een andere renstal. 'Het goede is dat de andere teams interesse in me beginnen te krijgen', vertelt de Japanner. 'Ik heb ook een paar opties gekregen van de anderen. Het is goed dat ik ook mijn waarde kan laten groeien, zeker in deze interessante rijdersmarkt. Maar in de eerste plaats is mijn prioriteit Red Bull, want (de Oostenrijkse renstal, red.) maakt tot nu toe deel uit van mijn leven en zonder hen zou ik niet zoveel hebben bereikt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws