RB houdt Verstappen-situatie nauwlettend in de gaten: 'Wie weet wat er bij Red Bull gaat gebeuren' Formule 1
Formule 1

RB houdt Verstappen-situatie nauwlettend in de gaten: 'Wie weet wat er bij Red Bull gaat gebeuren'

RB houdt Verstappen-situatie nauwlettend in de gaten: 'Wie weet wat er bij Red Bull gaat gebeuren'

Visa Cash App RB heeft momenteel Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo in de auto zitten, maar met Liam Lawson staat er nog een talent in de wachtkamer bij het team. CEO Peter Bayer wil echter geen overhaaste beslissingen nemen, en wijst daarbij ook naar de onzekerheid omtrent de rijderssituatie bij het hoofdteam.

Bij Red Bull Racing beschikt Sergio Pérez over een aflopend contract, terwijl Max Verstappen tot en met 2028 vastligt bij het team, maar serieus in verband wordt gebracht met een overstap naar Mercedes. 'Het is nog erg vroeg', zegt Bayer tegenover Speedcafe als hem gevraagd wordt naar de coureurssituatie voor 2025. Daarbij komt vooral ook de situatie van Lawson ter sprake. De Nieuw-Zeelander verving in 2023 al vijf races lang Daniel Ricciardo, en liet een goede indruk achter, maar greep toch naast een stoeltje voor 2024.

Lawson mag volgens eerdere berichtgeving bij de Red Bull-familie vertrekken als RB hem geen stoeltje voor 2025 kan aanbieden. 'Als er in ons team een verandering plaatsvindt, dan is de kans heel groot dat Liam in het team komt', weet de Oostenrijker dan ook. Die verandering binnen het team kan ofwel teweeggebracht worden door een promotie van een van beide coureurs naar het hoofdteam, ofwel als een van beide heren niet aan de verwachtingen voldoet.

Red Bull zorgt voor onzekerheid en kansen

'Het is eerlijk gezegd nog te vroeg om iets te beslissen. Wie weet wat er bij Red Bull gaat gebeuren', zegt Bayer over de geruchten bij het hoofdteam, waarin Verstappen een hoofdrol opeist. 'Weet je nog toen Fernando Alonso naar Aston Martin ging? Het was net een schaakspel, met veel wisselingen op hetzelfde moment. De overstap van Alonso maakte toen de weg vrij voor Pierre Gasly om naar Alpine te gaan, terwijl Nyck de Vries bij AlphaTauri werd vastgelegd. Bayer houdt rekening met soortgelijke scenario's in de komende maanden. 'Dit kan mogelijk ook dit jaar weer gebeuren. Maar Lawson is onze reservecoureur. We hebben al duidelijk aangegeven dat hij onze topkandidaat is, als er een stoeltje vrijkomt.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws