Update | Haas doorstaat verplichte crash-test van de FIA Formule 1
Formule 1

Update | Haas doorstaat verplichte crash-test van de FIA

Update | Haas doorstaat verplichte crash-test van de FIA

Haas is begonnen aan de verplichte crash-test voorafgaand aan komend seizoen. Het Amerikaanse team zal het chassis van de nieuwe bolide stukje voor stukje in elkaar zetten voordat het team afreist naar de testdagen in Barcelona. Afgelopen seizoen hoefde Haas deze tactiek niet te gebruiken, omdat het chassis hetzelfde was gebleven. Guenther Steiner wordt langzaam optimistisch voor het nieuwe jaar.

Vorig jaar heeft het team van Haas geen crash-test uitgevoerd. Nu hoopt Steiner dat de tests klaar zijn voor de kerstdagen. 'We zijn begonnen met deze tests, omdat we het chassis niet in één keer in elkaar zetten', zegt de Italiaan bij Autosport.com. 'Hopelijk komen we deze tests goed door, want dat is uiteindelijk het doel. De auto wordt volledig in elkaar gezet bij Dallara en zal klaar zijn voor de eerste test in Spanje.'

Nog steeds underdog in 2022

Haas wist dit seizoen als enige geen punten te scoren. Steiner gelooft dan ook dat zijn team nog steeds de underdog is in het aankomende jaar, ondanks dat het team zich volledig heeft gefocust op de nieuwe bolide. 'We zullen nog steeds boven ons zelf uit moeten stijgen om punten te gaan scoren. We hebben natuurlijk wat dingen aangepast. Door het budgetlimiet van volgend jaar hebben we wat mensen overgenomen van Ferrari en dat kan ons helpen.'

Haas is het nieuwste team in het veld van de Formule 1. De Amerikaanse renstal begon nog voortvarend in de sport, maar in de afgelopen jaren ging het snel achteruit. 'We blijven het kleinste team', vervolgt de teambaas. 'Dat is gewoon zo in elk opzicht. We hebben de minste mensen in dienst en we hebben de minste middelen. Toch willen we terugkeren naar onze oude vorm en meevechten in het middenveld', besluit een hoopvolle Steiner.

Update 18.30 (23/12) | Haas doorstaat verplichte crash-test van de FIA

Het Haas-team heeft de eerste stap richting het nieuwe seizoen gezet. De nieuwe bolide van de renstal is met vlag en wimpel geslaagd voor de eerste crash-test, die verplicht is vanuit de FIA. Het team van Guenther Steiner kan hierdoor gaan toewerken naar de wagen waarmee het tijdens de wintertests op de baan zal verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws