Update | Hamilton ontvangt boete van 5.000 euro voor te vroeg loskoppelen gordel Formule 1
Formule 1

Update | Hamilton ontvangt boete van 5.000 euro voor te vroeg loskoppelen gordel

Update | Hamilton ontvangt boete van 5.000 euro voor te vroeg loskoppelen gordel

Lewis Hamilton moet samen met Mercedes-vertegenwoordiger Ron Meadows een bezoekje brengen aan de stewards, zo weet Sky Sports F1 bekend te maken. De Engelsman zou te vroeg zijn veiligheidsgordel los hebben gemaakt na de Grand Prix van Brazilië, die hij wist te winnen.

In een document laat de FIA weten dat Hamilton een regel omtrent het losmaken van de veiligheidsgordel mogelijk heeft verbroken. Deze regel beschrijft dat coureurs hun gordels ten alle tijden tijdens het rijden om moeten hebben. In het geval van de Mercedes-coureur was dit mogelijk niet het geval en daarom moet hij naar de stewards.

Hamilton zou zijn veiligheidsgordel tijdens de uitloopronde van de Grand Prix van Brazilië los hebben gemaakt. Uiteraard was hij dan nog aan het rijden en is hij daardoor mogelijk in overtreding. Wat voor gevolgen dit kan hebben voor zijn overwinning, is nog niet duidelijk.

Hamilton weer naar stewards

Het is niet de eerste keer dat Hamilton en Mercedes naar de stewards moeten dit weekend. Na de kwalificatie op vrijdag werd de achtervleugel van de zevenvoudig wereldkampioen immers illegaal bevonden en werd hij gediskwalificeerd. De 36-jarige kwalificeerde zich als eerste voor de sprintrace, maar moest achteraan beginnen. Toch vocht hij zich terug naar P5 voor de grid van de hoofdrace, al werd dit P10 door een gridstraf door het vervangen van de verbrandingsmotor.

Update 21.27 (14/11) | Hamilton ontvangt boete van 5.000 euro voor te vroeg loskoppelen gordel

Lewis Hamilton ontvangt een boete ter waarde van 5.000 euro voor het te vroeg loskoppelen van zijn veiligheidsgordel. Dat maakt de FIA bekend na afloop van een gesprek tussen Hamilton en Mercedes-vertegenwoordiger Ron Meadows. De twee werden naar de stewards geroepen voor het incident dat plaatsvond tijdens de uitloopronde na afloop van de Grand Prix van Brazilië.

Wel is er nog voorwaardelijk 20.000 euro te spenderen aan de boete voor het einde van 2022. Hamilton koppelde zijn veiligheidsgordel los tijdens de uitloopronde om de Braziliaanse vlag te kunnen ontvangen van een marshal. De regel luidt dat de gordel ten alle tijden tijdens het rijden vast moet zitten. De Mercedes-coureur was dus in overtreding, maar ontkomt aan een sportieve straf die invloed had kunnen hebben op zijn resultaat. Hamilton won de Grand Prix van Brazilië voor Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws