Update | Hamilton reageert op kritiek Marko: 'Niks houdt me tegen' Formule 1
Formule 1

Update | Hamilton reageert op kritiek Marko: 'Niks houdt me tegen'

Update | Hamilton reageert op kritiek Marko: 'Niks houdt me tegen'

Helmut Marko zag Lewis Hamilton in Imola geen enkele rol van betekenis spelen. De zevenvoudig wereldkampioen bracht de meerderheid van de race door achter Pierre Gasly, wiens AlphaTauri Hamilton niet langskwam. Na de race in Italië liet Marko zich negatief uit over de prestatie van Hamilton. Reageert Hamilton met zijn meest recente Instagram-post nu op Marko's woorden?

De Red Bull Racing-adviseur kwam na het evenement bij Sky Sports F1 met de opmerking dat Hamilton misschien maar beter met pensioen had kunnen gaan na 2021. Destijds was de Engelsman nog in topvorm, maar deze vorm is in het huidige seizoen verdwenen. Met de Mercedes W13 kan Hamilton weinig en dat resulteerde in een puntloze wedstrijd in Imola.

Opmerkelijk is dat George Russell, Hamiltons teamgenoot van 2022, wél punten wist te scoren. Dit maakt de vormdip van Hamilton verrassend, want de prima prestaties van Russell geven aan dat er wel snelheid in de W13 zit, maar dat Hamilton deze snelheid er simpelweg niet uit weet te halen. Het is nu aan de routinier en zijn team om te bepalen hoe dit komt, en hoe Mercedes dit probleem voor hem op gaat lossen.

Heeft Hamilton woorden van Marko meegekregen?

Hamilton heeft al wel eens aangegeven zich niet druk te maken over wat er in de media gesuggereerd wordt over hem, zijn team of zijn teamgenoten. Toch lijkt het erop dat de Mercedes-coureur de uitspraken van Marko wellicht meegekregen heeft. In een recente Instagram-post plaatst hij namelijk de volgende opmerking: 'Ik werk aan mijn meesterwerk. Ik ben degene die bepaalt wanneer het af is.'

Met meesterwerk doelt Hamilton vermoedelijk op zijn Formule 1-carrière, die nog één titel mist om het record van Michael Schumacher te passeren. Na 2021 lijkt deze achtste titel echter verder weg dan ooit. Mercedes heeft de snelheid niet om Red Bull en Ferrari bij te houden en zodoende ogen Max Verstappen en Charles Leclerc nu als de primaire titelkandidaten.

Update 14.25u (05/05) | Hamilton reageert op kritiek Marko

Lewis Hamilton heeft voor de camera van Sky Sports gereageerd op de kritiek die hij ontving van de buitenwereld, waaronder Red Bull-adviseur Helmut Marko. De Brit zegt dat de woorden van de Oostenrijker als brandstof te zien voor betere resultaten in de toekomst.

Hamilton heeft in aanloop naar de eerste vrije training in Miami gereageerd op de kritiek die hij ontving na zijn dertiende plaats in de Grand Prix van Emillia Romagna. De Brit legt de uit dat 'mensen vaak kritiek hebben wanneer het slecht gaat en van je houden wanneer het goed gaat'. Het is volgens de Mercedes-coureur onderdeel van het leven. 'Sommige mensen tegen wie ik altijd opkeek zijn naar buiten gekomen met kritiek en dat is jammer, sommige hadden respect maar er waren er ook bij die respectloos waren.'

Hamilton zegt de kritiek als 'brandstof' te nemen voor betere resultaten en om te laten zien dat hij nog altijd behoort tot de top van de Formule 1. 'Ik neem het als brandstof en ik ga het omdraaien in iets positiefs. Het team en ik gaan sterker terugkomen, vier of vijf slechte races gaan me niet tegenhouden om te stoppen met racen, iets waar ik van hou. Ik heb 29 jaar geracet en ik heb veel moeilijkere situaties meegemaakt en dus wil ik zeggen; 'niks van wat mensen zeggen zal me tegenhouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws