Verstappen baalt van betrouwbaarheidsproblemen: 'Bij de wintertests was er niks aan de hand' Formule 1
Formule 1

Verstappen baalt van betrouwbaarheidsproblemen: 'Bij de wintertests was er niks aan de hand'

Verstappen baalt van betrouwbaarheidsproblemen: 'Bij de wintertests was er niks aan de hand'

Tijdens de wintertests kwam Red Bull sterk voor de dag en kende het team weinig problemen. De start van het seizoen 2022 leverde echter een stuk minder punten op dan gehoopt, ondanks de goede snelheid van de RB18. Betrouwbaarheidsproblemen gooiden zowel in Bahrein als in Australië roet in het eten bij Max Verstappen, die baalt van de verloren punten.

'Gelukkig zijn we het seizoen goed gestart en hebben we een snelle auto', zo begint de Nederlander zijn verhaal tegenover CNN. 'Een goede auto werkt ook motiverend, dat helpt ons ook. Dan is het alleen jammer dat je twee keer uitvalt in de eerste vier races. Het was een beetje ongelukkig, want tijdens de wintertests reden we probleemloos rond.' Zo werd de Nederlander nog maar eens duidelijk gemaakt dat in de Formule 1 alles kan gebeuren. 'Het is een mechanische sport waarbij je altijd afhankelijk zult zijn van je materiaal. Ik denk dat we van de problemen af zijn nu, maar je weet het maar nooit.'

In de strijd met Ferrari kan Red Bull ieder punt gebruiken, dus is het team gebrand om de RB18 te blijven ontwikkelen, ook op het gebied van betrouwbaarheid. 'Het is een lastige sport, vooral ook met de motoren. Om geen betrouwbaarheidsproblemen te hebben, is een grote uitdaging, maar we hebben eerder laten zijn dat we erg goed zijn en we moeten vanuit hier gewoon doorgaan waar we mee bezig zijn.' De sterke snelheid van Red Bull resulteerde in mooie duels op de baan tussen Verstappen en concurrent Charles Leclerc. Ook in het constructeurskampioenschap zijn beide teams aan elkaar gewaagd, hetgeen een spannend seizoen belooft.

'Ik ken Charles al van kinds af aan'

Door twee uitvalbeurten liep Verstappen averij op in de jacht op zijn concurrent van Ferrari, maar het gat slonk flink bij de Grand Prix van Imola door een fout van de Leclerc. 'We zitten dicht op elkaar en alles is nog mogelijk. Wie zal winnen, zal vooral liggen aan wie het snelste doorontwikkelt. Ik denk dat we goede progressie hebben geboekt de afgelopen races.' Momenteel staat de Nederlander 27 punten achter zijn concurrent, maar de twee titelkandidaten staat nog een lang seizoen te wachten. 'Ik ken Charles al van kinds af aan en geniet van de gevechten op de baan. Omdat we elkaar al zo lang kennen, is de rivaliteit ook anders dan vorig jaar', zo doelt de Nederlander op de titelstrijd met Lewis Hamilton.

'Motivatie wordt er niet minder op'

Na zijn eerste wereldtitel gaf Verstappen aan zijn grote doel in de Formule 1 te hebben bereikt. Dit betekent echter niet dat de honger van de Red Bull-coureur gestild is. 'Ik wil altijd nog meer winnen. Vorig seizoen zei ik mijn doel te hebben bereikt, maar alles wat nu nog komt is een mooie bonus, die ik zeker wil hebben.' De Nederlander blijft dus gemotiveerd om te winnen en zal dan ook alles blijven geven om dit te doen slagen. 'Het is niet zo dat ik overal ga feesten en niet meer werk. Ik denk zelfs dat ik alleen maar meer gemotiveerd ben omdat ik dat gevoel nog eens wil ervaren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws