Update II | Hamilton en Vettel blij met tweet FIA-president over sociale betrokkenheid F1-coureurs Formule 1
Formule 1

Update II | Hamilton en Vettel blij met tweet FIA-president over sociale betrokkenheid F1-coureurs

Update II | Hamilton en Vettel blij met tweet FIA-president over sociale betrokkenheid F1-coureurs

Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, wil dat de organisatie zich constant blijft vernieuwen. De president ziet dat het bestuursorgaan van de autosport momenteel nog steeds gebruikt maakt van het oude gedachtegoed. Ben Sulayem ziet dat er binnen de verschillende takken van autosport wordt geroepen om verandering, maar daarbij geeft hij aan dat deze veranderingen tijd kosten.

De FIA is, na het fiasco tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig seizoen, veel veranderingen ondergaan. De president van de FIA is van mening dat er nog meer veranderingen nodig zijn. 'Een onderzoek heeft uitgewezen dat de FIA oud is', vertelt Ben Sulayem in een interview met GrandPrix247. 'Natuurlijk is de organisatie al 117 jaar oud, maar we zijn ook oud qua gedachtegoed. We kunnen niet oud blijven in een dynamische sport. Kijk naar alle technologie, we moeten bijblijven en doorontwikkelen.'

Vooral in de Formule 1 is er in de afgelopen jaren veel controverse geweest. Ook dit seizoen is bijvoorbeeld de wedstrijdleiding weer onderwerp van gesprek. 'De Formule 1 is echt een uitdaging, kijk maar naar de stewards. De GDPA (Grand Prix Driver's Association, red.) heeft mij verteld over de situatie wat betreft wedstrijdleiders. Ik heb ze gevraagd of ik de nieuwe wedstrijdleiders op Amazon of Google moest zoeken. Dit zijn geen gemakkelijke beslissingen. We moeten de juiste mensen vinden en opleiden.'

Ben Sulayem: 'Niet mijn geloof op anderen drukken'

Coureurs zijn in de afgelopen jaren steeds meer betrokken geweest bij sociale kwesties. Ben Sulayem wil dat het niet te veel van het goede wordt. 'Bij Niki Lauda en Alain Prost ging het alleen om het racen. Nu zie je Vettel met een regenboogfiets, Hamilton is gepassioneerd over mensenrechten, en Norris praat over mentale gezondheid. Iedereen heeft natuurlijk het recht om voor zichzelf te denken, maar ik weet niet of we ons geloof op anderen moeten drukken. Ik doe dat ook niet. Ik volg gewoon de regels. Kijk bijvoorbeeld naar de regels over sieraden, die was er al', aldus Ben Sulayem.

Update 14.15u | FIA-president komt terug op uitspraken over sociale betrokkenheid Hamilton en Vettel

Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, is teruggekomen op zijn uitspraken omtrent de sociale betrokkenheid van coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De voormalig rallycoureur zei dat coureurs niet te ver moesten gaan in hun activisme, en die uitspraken konden rekenen op aardig wat kritiek. In een tweet komt de FIA-president terug op zijn uitspraken. 'Als coureur geloofde ik altijd dat sport een katalysator is voor progressie in de wereld. Ik hecht dan ook waarde aan de toewijding in een betere toekomst van de coureurs en kampioenen', aldus Ben Sulayem.

Update II 14.16u | Hamilton en Vettel blij met tweet FIA-president over sociale betrokkenheid F1-coureurs

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben positief gereageerd op de tweet van Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA. Eerder sprak Ben Sulayem zich uit over de sociale betrokkenheid van Formule 1-coureurs en hij stelde dat het niet te ver moest gaan, maar in een tweet kwam hij terug op die uitspraken. Hamilton en Vettel vinden het nog steeds belangrijk om zich uit te spreken over sociale kwesties.

Hamilton gaf aan dat hij het positief vond dat Ben Sulayem terugkwam op zijn uitspraken. 'Ik moedig alle coureurs aan om zich uit te spreken en hun platform te gebruiken', wordt de zevenvoudig wereldkampioen geciteerd door de BBC. Vettel sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Het is belangrijk om te praten over deze onderwerpen en het bewustzijn te vergroten om dingen te verbeteren', aldus de Aston Martin-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws