F1 Live 17:30u | Pérez zet Red Bull opnieuw bovenaan, De Vries richt zich niet op snelle tijden Formule 1
Formule 1

F1 Live 17:30u | Pérez zet Red Bull opnieuw bovenaan, De Vries richt zich niet op snelle tijden

F1 Live 17:30u | Pérez zet Red Bull opnieuw bovenaan, De Vries richt zich niet op snelle tijden

Na een winterpauze van drie maanden kunnen de Formule 1-teams hun nieuwe bolides eindelijk aan een uitvoerige test op het circuit onderwerpen. De meeste teams hebben weliswaar een shakedown of een filmdag achter de rug, maar op het Bahrain International Circuit in Bahrein kunnen de teams en de coureurs voor het eerst een uitgebreid programma afwerken. De teams moeten dit seizoen echter zuiniger met de tijd omspringen, want dit jaar krijgen ze ‘slechts’ drie volle dagen om de bolides te testen. De testdagen zijn live te volgen bij F1TV Pro en bij Viaplay. F1Maximaal houdt u via dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het circuit.

Door de beperkte testtijd zullen de teams meer dan ooit hopen dat ze met het ontwerp van de 2023-bolide de juiste weg zijn ingeslagen. Er zijn immers maar drie dagen om de nieuwe bolides te testen op het circuit en volgende week gaat het nieuwe seizoen, eveneens in Bahrein, alweer van start. Ter compensatie van het geringe aantal testdagen krijgen de teams en coureurs iedere dag wel een half uur extra de tijd om het nieuwe materiaal te testen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de teams tijdens de testdagen naar alle waarschijnlijkheid aantreden met de bolide, die een week later ook tijdens het eerste Grand Prix-weekend aan de start zal verschijnen. Er is namelijk weinig ruimte om de nieuwe snufjes achter de hand te houden, want tussen de testdagen en de seizoensopener in Bahrein zit slechts een paar dagen.

Ogen zullen gericht zijn op Red Bull en Ferrari

De komende dagen zullen de teams elkaar nauwlettend in de gaten houden, maar vele ogen zullen vooral gericht zijn op Red Bull en Ferrari. Het team van Max Verstappen, die donderdag de hele dag voor zijn rekening neemt, toonde als enige topteam namelijk nog niet de ‘echte’ bolide voor het 2023-seizoen en Ferrari lijkt nog voor het seizoen is begonnen voor de eerste controverse te zorgen. Zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Formu1a.uno dat er twijfels bestaan over de legaliteit van het S-duct-concept bij de sidepods van de SF-23. Volgens het medium zouden meerdere teams de FIA al om opheldering hebben gevraagd.

Verstappen dominant, De Vries solide

Er zijn inmiddels twee dagen achter de rug en in die twee dagen was Max Verstappen toch wel de meest overtuigende man op de baan. Op dag één was de coureur van Red Bull de snelste en op dag twee was hij slechts nipt langzamer dan Guanyu Zhou. Op de derde en laatste dag komt Verstappen niet meer in actie, aangezien Sergio Pérez de hele dag op zich neemt.

Nyck de Vries heeft vooralsnog een solide test achter de rug. Met name op vrijdag was de AlphaTauri-debutant snel onderweg en stond hij heel even als tweede geklasseerd. Dat kon hij niet vasthouden, maar wel eindigde de Nederlander op een uitstekende vierde plaats. Verder waren er problemen voor Mercedes, Williams en Alfa Romeo die allen stilvielen in de middagsessie van dag twee.

F1 Live | Derde Formule 1-testdag in Bahrein

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws