Vasseur kan Red Bull bijna onmogelijk kopiëren: 'We moeten bij ons eigen plan blijven' Formule 1
Formule 1

Vasseur kan Red Bull bijna onmogelijk kopiëren: 'We moeten bij ons eigen plan blijven'

Vasseur kan Red Bull bijna onmogelijk kopiëren: 'We moeten bij ons eigen plan blijven'

Frédéric Vasseur ziet dat Red Bull Racing een flinke stap voorloopt ten opzichte van zijn Ferrari. Momenteel staan de Oostenrijkers bovenaan in zowel het rijderskampioenschap als bij de constructeurs. Ook vlak voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami lijkt Red Bull de grote favoriet. Volgens Vasseur komt dat niet alleen door de ophanging van de RB19.

'Ik denk niet dat de prestaties van één onderdeel komen, die komen overal vandaan', begint Vasseur in gesprek met Sky Sports F1, als hem wordt gevraagd naar pogingen om de ophanging van Red Bull te kopiëren. 'Vanuit de top, als je iets zou repliceren, ben je altijd te laat en nu met het kostenplafond, en de auto's bijna bevroren tussen twee seizoenen, is het bijna onmogelijk om iemand te kopiëren. Het betekent dat we bij ons plan moeten blijven en ons platform moeten ontwikkelen.'

'Tot nu toe lijkt het te werken'

Voor dit weekend heeft Ferrari ook wat updates meegenomen. 'We hadden kleine onderdelen op de wagen dit weekend, en tot nu toe lijkt het te werken', zegt Vasseur daarover. Daar zal het niet bij blijven. In de komende races zullen er nog meer komen. 'We zullen in Imola en daarna in Barcelona andere upgrades hebben. We moeten ons op onszelf concentreren', is Vasseur van mening.

Dit seizoen lijkt Red Bull vooralsnog de overhand te hebben. Vasseur denkt wel te weten waardoor dat komt. 'Als je kijkt naar het snelheidsspoor, dan hebben zij (Red Bull, red.) een behoorlijk voordeel met de DRS open. Wanneer ze de DRS openen, is het een behoorlijk voordeel, en de wagen is stabiel. Dus het geeft je een stabiel aerodynamisch platform', sluit Vasseur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws