Bottas wist al van komst Zhou: 'Kreeg updates over wat er speelde' Formule 1
Formule 1

Bottas wist al van komst Zhou: 'Kreeg updates over wat er speelde'

Bottas wist al van komst Zhou: 'Kreeg updates over wat er speelde'

Valtteri Bottas heeft zich positief uitgelaten over Guanyu Zhou, zijn teamgenoot voor 2022. De Chinees maakt de overstap van de Formule 2 naar de Formule 1 en komt naast de Fin te zitten bij Alfa Romeo. Bottas, die de debutant een warm welkom wil geven, wist al wel dat de keuze van zijn nieuwe team op de UNI-Virtuosi-rijder gevallen was.

'Ik heet hem volgend jaar uiteraard welkom bij Alfa Romeo. Ik kijk er naar uit om met hem te werken', stelt de Mercedes-coureur tegenover Formule1.nl. Hij krijgt met Zhou een teamgenoot naast hem die nog geen ervaring heeft in de koningsklasse, maar dat deert hem niet. Hij is bereid Zhou te ondersteunen in zijn eerste jaar: 'Natuurlijk zal ik hem proberen te helpen, we moeten samenwerken als een team.'

Zhou is binnen de autosport nog geen enorme naam, maar Bottas geeft aan al wel wat informatie opgevangen te hebben van de runner-up in het F2-kampioenschap: 'Ik heb hem uiteraard in de Formule 2 zien racen. Met name dit jaar heeft hij daar goede resultaten laten zien. Hij staat tweede in het kampioenschap en heeft overwinningen geboekt. Hij weet dus wel hoe hij moet racen.'

Bottas op de hoogte gehouden door Alfa Romeo

Bottas maakte zelf enige tijd geleden de overstap naar Alfa Romeo en met het aantrekken van Zhou gaat het team uit Hinswil voor een volledig nieuw rijdersduo. Bottas wist al wel dat de komst van Zhou eraan zat te komen, geeft hij vrij: 'Ik kreeg soms wat updates over wat er speelde en wat er waarschijnlijk zou gebeuren. Ik wist voor de aankondiging ook al wel wat er ons te wachten stond.' Met de keuze heeft hij zich echter niet bemoeid. Dat liet hij volledig over aan teambaas Frederic Vasseur.

Wedden dat Verstappen de pole pakt? Ontvang 2,75 keer je inleg bij Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws