Marko wil opheldering over Mercedes: 'Mogelijk leggen we dat voor aan de FIA' Formule 1
Formule 1

Marko wil opheldering over Mercedes: 'Mogelijk leggen we dat voor aan de FIA'

Marko wil opheldering over Mercedes: 'Mogelijk leggen we dat voor aan de FIA'

Helmut Marko lijkt er inmiddels achter te zijn gekomen waar Lewis Hamilton zijn snelheid vandaan heeft weten te halen. De Brit wist de Grand Prix van Brazilië op volle kracht naar zich toe te trekken, startend vanaf P10. Daarmee is de voorsprong van Max Verstappen in het kampioenschap iets geslonken naar een gat van 14 punten op de zevenvoudig wereldkampioen. Marko houdt rekening met een debacle.

'Als Hamilton in het weekeinde in Qatar en daarna in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi zo superieur is, kunnen we de titel wel afschrijven', begint de Red Bull Racing-adviseur in gesprek met F1-Insider.com. Vooral het grote snelheidsverschil tussen Red Bull en Mercedes op het lange rechte stuk is opvallend. Zo tikte Hamilton de 340 km/u aan, terwijl Verstappen niet verder kwam dan 321 km/u. Dat baart de Oostenrijkers zorgen.

Mercedes rijdt met 'mysterieus systeem'

Mercedes zegt dat het komt door een optelsom van slipstream, DRS en een nieuwe motor die Hamilton nam in Brazilië. Maar volgens het Duitse medium heeft het vooral te maken met de motor van Hamilton en een mysterieus systeem, waardoor de W12 op het rechte stuk inzakt, waardoor luchtweerstand afneemt en topsnelheid toeneemt. Bij het remmen komt de auto weer omhoog met volledige luchtstroom en dus maximale downforce om de bochten te nemen.

Die twee zaken heeft Red Bull hoogstwaarschijnlijk ook op het oog, zo laat Marko weten. 'Het gaat ons vooral om twee dingen die we mogelijk ook ter opheldering aan de FIA voorleggen. Maar er komt pas een protest als we bewijs hebben dat iets aan de auto van Hamilton niet aan de regels voldoet.' Daarmee geeft de geboren Grazer aan dat hij graag de legaliteit van het systeem wil laten controleren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws